Φράσεις που αν σου πει ο καλός σου, υπάρχει πρόβλημα!

Οι λέξεις πονάνε. Και όταν πονάνε πολύ, δύσκολα τις ξεχνάς! Υπάρχουν μερικές φράσεις που είναι “απαγορευμένες” σε μια σχέση. Είτε αυτή είναι φιλική, είτε αδελφική, είτε ερωτική.

Γνωρίζουμε ότι πάνω στα νεύρα σου θα πεις πράγματα που δεν πρέπει και θα το μετανιώσεις μετά. Γι’ αυτό είναι καλό να σκεφτείς πολύ καλά πριν μιλήσεις.

Ποιες είναι οι φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να σου πει ο καλός σου;

zeugari1

Είναι δική σου ευθύνη

Το να ρίχνεις τις ευθύνες σε κάποιον δεν λύνει το πρόβλημα, ακόμα κι αν όντως ήταν δική σου ευθύνη. Ο σύντροφός σου δεν πρέπει να σου “κουνάει” το δάχτυλο. Καλύτερα να σου πει πως νιώθει και να βρείτε έναν τρόπο να το λύσετε!

Σε συγκρίνει με μια πρώην
Ποτέ, μα ποτέ μην αναφέρετε πρώην στη συζήτησή σας. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον συγκρίνουν με κάποιον άλλο και κυρίως με μια προηγούμενη σχέση. Να μη το δεχτείς, λοιπόν!

Αυτό είναι το πιο χαζό πράγμα που έχω ακούσει


Είναι σημαντικό ο καλός σου να ακούει τις απόψεις και τις ιδέες σου. Αν, όμως, μονίμως σε μειώνει για αυτές τότε θα φτάσεις σε ένα σημείο να μη θέλεις να του πεις, ποτέ, τίποτα ξανά. Και κάπως έτσι ξεκινούν τα προβλήματα…Παράλληλα, είναι άσχημο να σε κατακρίνει για κάθε σου απόφαση και κάθε σου βήμα. Θέλεις έναν άνθρωπο να σε στηρίζει και όχι διαρκώς να σε “ρίχνει”.

Αν με αγαπάς θα μου κάνεις αυτή τη χάρη
Αυτό είναι εκβιασμός και ο μοναδικός λόγος που θα στο πει είναι για να σε κάνει να νιώσεις άσχημα και όντως να του κάνεις το χατίρι που θέλει. Αυτή η πίεση μόνο σε καλό δεν οδηγεί…
zreugos

Μην το φοράς αυτό/ άλλαξε ρούχα
Αν σε αγαπά και νοιάζεται πραγματικά για σένα θα σε δεχτεί όπως είσαι! Φυσικά και μπορεί να σου πει τη γνώμη του αν του αρέσει κάτι ή όχι αλλά στην τελική είναι δική σου απόφαση.

Με συμπληρώνεις
Αυτό μπορεί να ακούγεται γλυκό αλλά είναι προβληματικό. Αυτό ίσως σημαίνει πως ο σύντροφός σου εξαρτάται από σένα σε βαθμό που δεν είναι υγιές.

ΥΓ. Ακραία πράγματα, όπως οι χυδαίοι και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί καθώς και οι χειρονομίες θεωρείται αυτονόητο πως απαγορεύονται!

ΥΓ1. Όλα αυτά υποτίθεται πως ούτε εσύ απ’τη μεριά σου δεν πρέπει να πεις ποτέ στον καλό σου.

You May Also Like