Η νηστεία είναι μια περίοδος της ζωής μας, όπου δεν θέλουμε να στερηθούμε γεύσεις και ποικιλία φαγητών. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της σοκολάτας, το νηστίσιμο brownie με ταχίνι, είναι μια υγιεινή, πεντανόστιμη ιδέα για να κατευνάσεις την επιθυμία σου για γλυκό αλλά και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.
Άσε που το ταχίνι σου παρέχει ενέργεια ενώ η σοκολάτα αυξάνει την ευφορία και την καλή διάθεση.
Και επειδή με τα λόγια δε χόρτασε κανείς, σας παραθέτω τη συνταγή για να δοκιμάσετε το πιο νόστιμο και νηστίσιμο brownie με ταχίνι.
Υλικά
- 150 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
- 150 γραμμ. Ταχίνι
- 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 ml χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 40 ml. Κονιάκ
- 150 γραμμ. Ζάχαρη
- 1/2 κουταλ. γλ. Μπέικιν
- 1/2 κουταλ. γλ. Κανέλα
- 1/2 κούπα καρύδια ή φιστίκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, ρίχνω το ταχίνι μέσα και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το κονιάκ και ανακατεύω.
Έπειτα ρίχνω σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν και τη ζάχαρη και ανακατεύω με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις.
Προσθέτω τα καρύδια ή τα φιστίκια μου και αδειάζω σε ένα ταψί (20-22 εκατοστών), στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω για 20-24 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις κρυώσει μπορώ να πασπαλίσω με κακάο σκόνη ή ζάχαρη άχνη.