Οι πιο ωραίες πατάτες Γκρατινέ

Όταν μαγειρεύουμε ένα φαγητό στον φούρνο με σκοπό να δημιουργήσουμε στην επιφάνειά του μια κρούστα, αυτό λέγεται γκρατινέ… Η διαδικασία αυτή είναι πάρα πολύ απλή και κάνει το φαγητό ακόμα πιο νόστιμο. Σήμερα λοιπόν θα ξεχάσουμε για λίγο τις θερμίδες και θα φτιάξουμε τις πιο νόστιμες πατάτες γκρατινέ..

Συνταγή

Βράζετε 4 μεγάλες πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φέτες. Πλένετε 1 κρεμμύδι και το κόβετε σε φέτες. Το σοτάρετε με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.. Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρέξ και βάζετε μέσα το κρεμμύδι. Βάζετε σε σειρές τις πατάτες, ενώ πασπαλίζετε ανάμεσα ½ φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο. Χτυπάτε 1 και ½ φλ. τσαγιού γάλα με 2 αυγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Το ρίχνετε στις πατάτες, πασπαλίζετε με ½ φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Καλή όρεξη!

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like