Οκτώβρης-Οκτωβροχάκης, το μικρό καλοκαιράκι

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Με μια παροιμία καλωσορίζουμε το νέο μήνα, τον Οκτώβριο, αγαπητοί φίλοι (χωρίς το “μ” που βάζουν μερικοί)!

Ο μήνας της κολοκύθας, των εκδρομών, των εκπαιδεύσεων, των Δημήτρηδων βεβαίως, της παρέλασης, της αλλαγής της ώρας! Ο μήνας που θ’ αλλάξει το σκηνικό του καιρού και η φύση γύρω μας θα ντυθεί με τα φθινοπωρινά της!

Ας πάρουμε όμως τα χαρακτηριστικά του με τη σειρά:

Πηγή Facebook page: Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία

Ο Σεπτέμβριος κύλησε ομαλά, ειδικά από άποψη καιρικών συνθηκών δεν είχαμε παράπονο, καλοκαίρι κανονικό! Ορισμένοι συνεχίσαμε και τις βουτιές στη θάλασσα και μάλιστα ήταν οι καλύτερες για φέτος!

Ο Οκτώβριος ήρθε κι εκείνος καλοκαιρινός, ηλιόλουστος και φωτεινός. Εγώ προσωπικά, εύχομαι να κρατήσει αυτό. Δεν αντέχω το κρύο και τα πολλά ρούχα! Αντίστοιχα δεν θέλω και τις έντονες βροχοπτώσεις, μου χαλάνε τη διάθεση και μου θυμίζουν παρελθοντικές καταστροφές. Όπως και νά’ χει πάντως, έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε τις όμορφες μέρες που έρχονται, όσο κρατήσουν! Αναπόφευκτα, κάποια στιγμή θα βρέξει, θα δροσίσει, τα φύλλα των δέντρων θα πέσουν και η νύχτα θα μεγαλώσει. 

Μήνας της κολοκύθας! Αν και το Halloween δεν είναι κομμάτι των ελληνικών παραδόσεων, τα τελευταία χρόνια το βλέπουμε αρκετά γύρω μας και σε στολισμούς και διάφορα αντικείμενα όπως και σε συνταγές και κατασκευές. Είναι αλήθεια πως έχει την πλάκα του όλο αυτό, ωστόσο αν δεν είστε στο mood, μπορείτε απλά να εντάξετε τις κολοκύθες, που έχουν την τιμητική τους, στη μαγειρική σας!

Μήνας εκδρομών! Ε, ναι! Επιτέλους θα έλεγα. Οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας είχαν στερήσει από τα παιδιά μας τη χαρά της σχολικής εκδρομής. Ευτυχώς φέτος, τα σχολεία και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων έχουν πάρει φόρα! Εύχομαι, οι Κυριακές του Οκτώβρη να είναι ηλιόλουστες και να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας!

Μήνας εκπαιδεύσεων είπα…! Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως έχω ένα γεμάτο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων στην εργασία μου! Φαίνεται ότι μετά το καλοκαίρι και τον “μεταβατικό” Σεπτέμβριο, ήρθε η ώρα ν’ ανακαλύψουμε νέους ορίζοντες, να εξελιχθούμε και να προετοιμαστούμε για το νέο έτος και τις προκλήσεις που θα φέρει! Τρεις μήνες έμειναν άλλωστε για το 2023!

Για εμένα, ο Οκτώβριος έχει άλλο ένα χαρακτηριστικό: είναι ο πιο δύσκολος, απαιτητικός και γεμάτος μήνας από επαγγελματικής άποψης. Από σήμερα μέχρι τις 15 Νοεμβρίου φίλοι μου, ο διαθέσιμος χρόνος συρρικνώνεται, οι απαιτήσεις αυξάνονται και ο όγκος δουλειάς είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Ευτυχώς, θα υπάρξει η ανάπαυλα της 28ης Οκτωβρίου, που για καλή μας τύχη φέτος είναι και 3ήμερο!

Εύχομαι να έχουμε όλοι μας έναν δημιουργικό, παραγωγικό και χαρούμενο Οκτώβριο, γεμάτο μικρές αλλά σημαντικές στιγμές γέλιου κι ευτυχίας, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για ό, τι μας φέρει ο χειμώνας!

Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρουν:

Σουφλέ με κολοκύθα και φινόκιο

Σούπα εξωτική και ριζότο με κολοκύθα για ένα αξέχαστο δείπνο

Ένα puzzle από μπισκότα για να “τρομάξετε” τους φίλους σας!

Γνωρίζουμε τον Jack, τη σκαλιστή κολοκύθα, και δημιουργούμε μαζί

Το Halloween είναι ευκαιρία για δημιουργία!

You May Also Like