Γράφει η Εύα Καλαβρή.
Αυτή είναι η πιο comfort και γρήγορη συνταγή για avocado toast που θα χρειαστεί να μάθετε ποτέ.
Για πρωινό μέσα σε 5 λεπτά ή για οποιαδήποτε στιγμή αναζητάτε ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ. Με βαθμό ελευθερίας για να πειραματιστείτε με προσθήκες και παραλλαγές, όπως τονοσαλάτα, αυγό, ντομάτα, τυρί κρέμα, cottage cheese, χρωματιστές πιπεριές, σολομό, καρυκεύματα της αρεσκείας σας.
Απλώς, στολίζετε το toast με ό, τι σας αρέσει και ταιριάζει με το αβοκάντο για τον δικό σας μοναδικό ουρανίσκο.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα γεύμα που μας έχει κουράσει, ίσως όχι να το τρώμε αλλά να το βλέπουμε. Με χιλιάδες συνταγές εκεί έξω, άλλες απλές, άλλες περίπλοκες, έχουμε φθάσει σε σημείο να αναρωτιόμαστε «πόσο ακόμα αβοκάντο;»
Πριν προσπεράσετε την εκδοχή μας, θυμηθείτε γιατί αγαπήσατε το αβοκάντο εξαρχής. Και ας πάμε μαζί να απλοποιήσουμε τα πράγματα, να πάμε back to basics δηλαδή!
Πολτοποιημένο (με πιρούνι – ποτέ σε μούλτι) ώριμο αβοκάντο, απλωμένο πάνω σε φρέσκο ψωμί ολικής αλέσεως, με ελάχιστο ελαιόλαδο, κομμάτια κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά) και θαλασσινό χοντρό αλάτι: Υπάρχει κάτι καλύτερο;;; Υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες σε ένα πανεύκολο και νόστιμο πρωινό ή σνακ.
Ας ξεχάσουμε για λίγο τις φανταχτερές παραλλαγές που προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τον εκάστοτε γράφοντα, προσθέτοντας αστακό, αυγά χελιδονόψαρου ή πόδια βατράχου!
Μην ψάχνετε άλλο!
Υλικά
½ μικρό αβοκάντο
½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
⅛ κ.γ χοντρό θαλασσινό αλάτι
⅛ κ.γ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, ελαφρώς φρυγανισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
+++ Ό, τι άλλο έχετε διαθέσιμο, αν κι εφόσον θέλετε να προσθέσετε.
Εκτέλεση
Σ’ ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αβοκάντο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Πολτοποιούμε απαλά με ένα πιρούνι.
Σε μία γενναία φέτα φρυγανισμένο ψωμί ολικής, απλώνουμε μείγμα αβοκάντο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ό, τι άλλο γαρνιρίσματα επιθυμούμε.
Tips
Για αξεπέραστο avocado toast, η άριστη ποιότητα των συστατικών είναι το κλειδί. Χρησιμοποιήστε φρέσκο ψωμί ολικής αλέσεως και το καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!