Πώς κάνουμε επαναφορά μετά από μια δύσκολη εβδομάδα;

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Thank God it’s Friday ή αν είστε εξοικειωμένοι με τη φράση, τότε «TGIF»! Όπως τραγουδούσαν κάποτε (στα νιάτα μου) τα δημοφιλή στρουμφάκια «Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω, Τετάρτη πως βαριέμαι, την Πέμπτη δεν κρατιέμαι, Παρασκευή πρωί λα λα λα λα λα λα λα…», ακριβώς έτσι πήγε η βδομάδα μου! Επιτέλους, έφτασε Παρασκευή, επιβιώσαμε και είμαστε στο «λα λα λα λα» περιμένοντας με αγωνία το Σαββατοκύριακο!

Αλήθεια, πώς νιώθετε όταν έχετε επιβιώσει μία δύσκολη εβδομάδα; Νιώθετε εξαντλημένοι ή κατά κάποιον περίεργο τρόπο πιο δυνατοί; Πώς νιώθετε όταν επιτέλους φθάνει το πολυπόθητο Σαββατοκύριακο; Ανακούφιση ή φόβο για την αυριανή μέρα;

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, υπάρχουν τρόποι για να επανέλθετε μετά από μία βασανιστική εβδομάδα και θα απαριθμήσω μερικούς περισσότερο σαν μια υπενθύμιση σε μένα την ίδια, για την επόμενη φορά που θα βρεθώ κατάκοπη να μετράω αντίστροφα τις ώρες για να θέσω το «weekend mode on», σε άπταιστα ελληνικά, όπως θα έλεγε και μία φίλη!

Πρώτος τρόπος και καλύτερος είναι η αποχή από τα social media και η μείωση της χρήσης οθονών. Κλείστε τις ειδήσεις, αφήστε στην άκρη τη σειρά με την οποία «καίγεστε» στο Netflix, σταματήστε το άσκοπο σκρολάρισμα σε facebook και instragram. Είναι προτιμότερο να επιστρέψουμε για λίγο σε πιο old school τρόπους ενημέρωσης και επαφής με το κόσμο, όπως να διαβάσουμε μία εφημερίδα, ένα περιοδικό ή ν’ ακούσουμε μια ραδιοφωνική εκπομπή.

Δεύτερο βήμα θα ήταν κάτι που λειτουργεί για εσάς σαν ψυχοθεραπεία… Ένα μάθημα yoga, λίγη γυμναστική, κάτι που περιλαμβάνει δημιουργικότητα όπως το να πειραματιστείς στην κουζίνα φτιάχνοντας ένα φαγητό. Βοηθάει μερικές φορές το να καθαρίσεις το σπίτι, να τακτοποιήσεις τη ντουλάπα, να αλλάξεις θέσεις σε έπιπλα και διακόσμηση.

Τρίτο βήμα θα ήταν η έξοδος από την υπερένταση. Βρες κάτι που σε χαλαρώνει και οργάνωσέ το. Ένα ζεστό μπάνιο, λίγος ύπνος, μία επίσκεψη στο κομμωτήριο, το να ξαπλώσεις απλώς στον καναπέ και να κοιτάζεις το ταβάνι…!

Αν φθάσετε στο τρίτο βήμα είστε σίγουρα σε καλό δρόμο! Το πιο πιθανό είναι ότι η σκληρή εβδομάδα φθάνει στο τέλος της και το Σάββατο αχνοφαίνεται στον ορίζοντα. Και μπορεί η εστίαση να λειτουργεί στη μούγγα, χωρίς μουσική, μπορεί να κλείνουν όλα στις 24:00 και να μεταμορφώνεσαι σε Σταχτοπούτα και η άμαξα σε κολοκύθα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγεις με φίλους, να πιεις ένα ποτό και να πεις μια κουβέντα μέχρι τη στιγμή της μεταμόρφωσης! Εννοείται με προσοχή και με αίσθημα ευθύνης.. Άλλωστε ο covid ήρθε για να μείνει, έχει εισέλθει για τα καλά στο DNA μας και θα μας επηρεάζει για πολλά χρόνια ακόμη κι αν δεν το πιστεύεις σκέψου μόνο αυτό:

λέγεται «Covid-19» και έχουμε 2022!!!

 

You May Also Like