Η σωστή ρουτίνα μας εξαφανίζει την ακμή!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Η ακμή που παρουσιάζεται σε μεγαλύτερη ηλικία ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες μετά τα 30. Όμως τι μπορεί να φταίει γι’ αυτό και πως λύνεται άραγε;

Μπορεί να σε δυσαρεστεί πολύ και να μην αντέχεις, όμως για όλα υπάρχουν λύσεις.

Καταρχάς πρέπει να δεις τι έχεις αλλάξει στην καθημερινότητά σου.

Η αλλαγή διατροφής, το στρες, και οι ορμόνες σίγουρα επηρεάζουν πολύ.

Αν αλλάξεις διατροφικές συνήθειες, αυτό σίγουρα θα επηρεάσει πολύ και την επιδερμίδα σου. Χρειάζεται να κρατάς μια ισορροπία στην διατροφή σου και να τρως τροφές που βοηθούν το δέρμα, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά.

Το στρες δεν βοηθά καθόλου το δέρμα. Εντείνει την ακμή και χαλά το δέρμα μας. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι όσο περισσότερο μπορούμε.

Οι ορμόνες μας αλλάζουν όσο περνούν τα χρόνια. και το αντιλαμβανόμαστε σε πολλά πράγματα, όμως και στο δέρμα μας. Καλό είναι να κάνουμε ειδικές ορμονικές εξετάσεις, ώστε να αποκλείσουμε πως η ακμή οφείλεται σε ορμόνες.

Ο κακός καθαρισμός από το μακιγιάζ είναι ένας εξαιρετικά βασικός λόγος να έχει κάποιος ακμή. Δεν βοηθά καθόλου το δέρμα μας, αφού δεν αφήνει τους πόρους να αναπνεύσουν και έτσι γεμίζουμε σπυράκια.

Ακολούθησε μια σωστή ρουτίνα ομορφιάς που θα βοηθήσει πολύ το δέρμα σου και κράτα τον εαυτό σου ήρεμο! Αν δεν δεις λύσεις, τότε καλό είναι να επισκεφτείς έναν δερματολόγο, ώστε να μην σου αφήσει σημάδια αργότερα.

Πρόσεξε το δέρμα σου, φώτισε το πρόσωπό σου, είναι άλλωστε ο καθρέφτης σου!

You May Also Like