Σουφλέ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο

Πως θα σας φαινόταν αν τρώγατε σουφλέ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο χωρίς πολλές θερμίδες αλλά τόσο μα τόσο νόστιμο; Υπέροχο έτσι;

Προσωπικά, λατρεύω το φυστικοβούτυρο οπότε όπου και αν μου το βάλεις θα το φάω.. Βέβαια αν συνδυάζεται με σοκολάτα…τότε αλλάζει κατά πολύ το πράγμα!

Και επειδή είμαι γνωστή λιχούδα και μόλις το σκέφτηκα μου γεννήθηκε η επιθυμία να φάω, έψαξα και βρήκα μία συνταγή για το πιο νόστιμο σουφλέ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο, χωρίς αλεύρι και γλουτένη.

Υλικά

  • 1/4 φλιτζ. ‏βούτυρο
  • 30γρ. ‏Σοκολάτα σε κομμάτια
  • 3 κ.σ. ‏στέβια
  • 1 ‏μεγάλο αβγό
  • 1 ‏μεγάλο κρόκο
  • 1 κ.σ. ‏Αλεύρι αμυγδάλου
  • 1/4 κ.γ. ‏Εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 2 κ.σ. ‏φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και βουτυρώστε 3 μικρές φορμίτσες για μικρά κέικ ή μάφινς. Στη συνέχεια πασπαλίστε τα με κακάο σε σκόνη.

Σε ένα μπολ που να μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί και ύστερα ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Προσθέστε το γλυκαντικό της επιλογής σας (εμείς επιλέξαμε στέβια) και ανακατέψτε εκ νέου μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα προσθέστε το αβγό και τον κρόκο ανακατεύοντας μέχρι να γίνει απαλό.

Ρίξτε στο μείγμα το αλεύρι αμυγδάλου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Καλύψτε τα 2/3 των φορμών με το μείγμα.

Κατόπιν στο κέντρο κάθε φόρμας, ρίξτε το φυστικοβούτυρο και ύστερα καλύψτε το υπόλοιπο 1/3 κάθε φόρμας με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήστε για 10-12 λεπτά και ύστερα βγάλτε τα να κρυώσουν για λίγο πριν τα απολαύσετε!

You May Also Like