Σπιτικό μιλφέιγ για τέλεια απόλαυση!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Το μιλφέιγ είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά.

Έπρεπε λοιπόν κάποια στιγμή να δοκιμάσω να φτιάξω και μόνη μου. Και έτσι έκανα! Βρήκα λοιπόν την συνταγή της μαμάς μου και μπορώ να πω πως έχει μεγάλη επιτυχία.

Όμως είναι ωραίο να μοιράζεσαι, γι’αυτό σας την δίνω με μεγάλη χαρά, για να κάνετε χαρούμενους, όσους το απολαύσουν!

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα σφολιατίνια
Επιπλέον ζάχαρη άχνη, για να πασπαλίσουμε από πάνω
Κανέλα, για να πασπαλίζουμε από πάνω
Για πλήρωση:

Κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Υλικά:

6 φλιτζάνια φρέσκο ​​πλήρες γάλα
3 κουταλιές αλεύρι και 3 κουταλιές κορν φλαουρ(μπορείτε να προσαρμόσετε τη δόση ανάλογα με το γούστο σας)
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας
3 κρόκους αυγών
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για κάλυψη:

Κρέμα σαντιγί (Chantilly):
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συστατικά:
350 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ουσία βανίλιας

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Ζεσταίνουμε το γάλα διατηρώντας περίπου μισό φλιτζάνι κρύο γάλα για προσθήκη στο μείγμα.
Διαχωρίστε τους κρόκους των αυγών.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, προσθέστε το μείγμα αλεύρι και κορνφλαουρ, τους κρόκους αυγού, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το κρύο γάλα και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα χειρός
Όταν το γάλα είναι ζεστό ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Βάλτε το στη φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να βγει η κρέμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Για την σαντιγί:

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε την κρέμα χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός με ζάχαρη άχνη και βανίλια μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές. Να την έχετε στο ψυγείο πριν τη χρήση την κρέμα γάλακτος.
Όταν η κρέμα ζαχαροπλαστικής έχει κρυώσει, προσθέστε το 1/3 της σαντιγί και με ένα μίξερ χειρός, ανακατέψτε για να τα ενσωματώσετε.

Ολοκλήρωση:

Κρατήστε 2 – 3 σφολιατίνια, κατά προτίμηση όσα έχουν σπασει και τοποθετήστε ένα στρώμα
μπισκότων σε ένα ορθογώνιο μπολ 22 x 32 cm. Ρίξτε ένα στρώμα κρέμας πάνω του. Προσθέστε ένα δεύτερο στρώμα μπισκότων και κρέμας που απομένει.
Γεμίστε με σαντιγί και θρυμματίστε τα τριμμενα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε λίγο ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ψύξτε τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρετε.

 

You May Also Like