Συνταγή για Βασιλόπιτα που λατρεύουμε από παιδιά!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Η βασιλόπιτα είναι από τα αγαπημένα μου γλυκάκια. Ίσως γιατί τρώω μία φορά τον χρόνο, αλλά και γιατί η συνταγή που έχω είναι εξαιρετική και ανήκει σε δυο γενιές πίσω!

Οι παλιές καλές νοικοκυρές, μάλλον το είχαν μελετήσει καλά και έδωσαν σε εμάς μια συνταγή όνειρο.

Εγώ θα την φτιάξω και φέτος, με αγάπη για την όμορφη αυτή μέρα, αλλά και για όλους όσους μοιραστούμε την μέρα αυτή της αλλαγής!

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια

Εκτέλεση:

  1. Συγκεντρώστε και ζυγίστε τα υλικά για τη βασιλόπιτα. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  2. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
  3. Ρίξτε στο μείγμα το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε μετά το αλεύρι και ανακατέψτε.
  4. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  5. Ρίξτε τα ασπράδια σταδιακά στο μείγμα και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.
  6. Αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα με ελατήριο. Για να ξεφορμάρετε εύκολα τη βασιλόπιτα, στρώστε στη βάση ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού.
  7. Ψήστε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 50 λεπτά.
  8. Βγάλτε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και, όταν κρυώσει, πασπαλίστε στην επιφάνειά της άχνη ζάχαρη.

Καλή μας Πρωτοχρονιά!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *