Από τις ωραιότερες και πιο γευστικές συνήθειες του Πάσχα..Αφράτο μυρωδάτο τσουρέκι..που να πω την αλήθεια μου δεν έχω επιχειρήσει να φτιάξω ποτέ..Ξέρω όμως ότι πολλές γυναίκες προτιμούν τα σπιτικά τσουρέκια από αυτά του εμπορίου… και έτσι κάθε χρόνο ψάχνουν όλο και περισσότερα tips για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους… Το elenifourli.com έκανε «τσουρεκοέρευνα» και σας δίνει τα απόλυτα μυστικά για να φτιάξετε φέτος το πιο λαχταριστό και πεντανόστιμο τσουρέκι.
1.Ελέγχουμε να είναι καλή η μαγιά μας.
2.Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις ποσότητες μαστίχας ή στο μαχλέπι γιατί αν πέσει παραπάνω, το τσουρέκι μας θα πικρίσει.
3.Πρέπει όλα τα υγρά υλικά να είναι χλιαρά. (Αν ρίξουμε καυτά υλικά στη ζύμη, δεν θα φουσκώσουν τα τσουρέκια).
4.Το παν είναι η υπομονή για το φούσκωμα και την ξεκούρασή τους.
5.Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε κοντά σε ζεστό σημείο για να φουσκώσει πιο γρήγορα.
6.Αφού έχουμε πλάσει τα τσουρέκια μας, τα σκεπάζουμε με την πετσέτα και τα αφήνουμε λίγο για να διπλασιαστούν σε όγκο. Αφήνουμε κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
7.Σε καμία περίπτωση δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όσο τα ψήνουμε.
8.Αφού ψηθούν και κρυώσουν καλά, τα τυλίγουμε καθένα ξεχωριστά με μεμβράνη κουζίνας για να παραμείνουν μαλακά κι αφράτα.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη ♥♥