Τα μυστικά του Ελληνικού καφέ

Μη μου πείτε.. ποιος πίνει ελληνικό καφέ γιατί δεν ξεκινάμε σωστά… Μπορεί να έχουν βγει πάρα πολλά είδη καφέ αλλά την γεύση του πετυχημένου ελληνικού καφέ δεν την φτάνουν..

Πως γίνεται όμως ένας αυθεντικός πετυχημένος ελληνικός καφές;;;

Καταρχάς δεν μπορείς να πιείς αυθεντικό ελληνικό καφέ ..σε καφετέρια που τον φτιάχνουν σε μηχανή..

Αρχικά, το ιδανικότερο είναι να προμηθευτείτε μπρούτζινο μπρίκι και όσο πιο μικρό γίνεται. Αυτό θα βοηθήσει να ψηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο καφές. Επίσης, αν και ο καλύτερος καφές γίνεται στη χόβολη, είναι λιγάκι δύσκολο να έχουμε τέτοιο πράγμα σπίτι μας. Οπότε προμηθευτείτε καλύτερα ένα γκαζάκι και μην προτιμήσετε το μάτι της κουζίνας σας!

-Το νερό να μην είναι κρύο, αλλά ούτε και πολύ ζεστό, να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
-Μην βιάζεστε, ψήστε τον σε χαμηλή φωτιά
-Ανακατέψτε καλά μόνο στην αρχή και έπειτα ενώ ψήνεται, μην ξανα-ανακατέψετε!
-Αφήστε τον να ψηθεί μέχρι να φουσκώσει αλλά προσοχή:
βγάλτε τον ακριβώς τότε που πάει να κάνει την πρώτη φουσκάλα!

-Αν ο καφές σας δεν έχει καϊμάκι, σημαίνει είτε ότι τον παρα-ψήσατε, είτε ότι δεν βάλατε επαρκή ποσότητα καφέ, είτε επειδή τον ανακατέψατε και μετά εκτός από την αρχή.

Να ξέρετε και ότι ο καφές ξεθυμαίνει. Οπότε για να τον απολαύσετε καλύτερα, φροντίστε να είναι όσο πιο φρέσκος γίνεται και να τον φυλάγετε σε συσκευασία ερμητικά κλειστή.

(Πληροφορίες από Coolweb.gr )

(Photos By Nick Karvounis ,  Anastase Maragos ,  Akis Fisaris on Unsplash )

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *