Τα σημάδια στο σώμα μας που μαρτυρούν προβλήματα υγείας

Κι όμως το σώμα μας μπορεί να μας δείξει αν κάτι πάει στραβά με την υγεία μας.. Αρκεί να είμαστε προσεχτικοί, να μπορούμε να αντιληφθούμε το πρόβλημα και να το προλάβουμε άμεσα.. Για παράδειγμα μια γρήγορη αύξηση ή μείωση βάρους θα πρέπει να μας προβληματίσει… Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε ορμονική διαταραχή, σε κάποια προβλήματα με το θυρεοειδή, ή ακόμα και προβλήματα με τα νεφρά.

001

0002

Στα νύχια του μπορεί να καταλάβει επίσης κάποιος αν έχει κάποιο θέμα υγείας..Οποιαδήποτε αλλαγή στα νύχια μπορεί να κρύβει και κάποια ασθένεια.. Ειδικά αν υπάρχει κάποια χρωματική ή σχηματική αλλαγή.

Το δέρμα μας είναι αυτό που εκτίθεται περισσότερο στις κλιματικές αλλαγές… Οπότε είναι πολύ βασικό να το προσέχουμε ιδιαίτερα.. Αν παρατηρήσουμε κάποιες κοκκινίλες… κάποια περίεργα σπυράκια.. κάποιο μελάνωμα..καλό θα είναι να επισκεφτούμε γρήγορα δερματολόγο..

0003

Στα δόντια επίσης μπορεί να βρεθεί κάποιο πρόβλημα υγείας… για αυτό άλλωστε πρέπει να επισκεπτόμαστε αρκετές φορές τον οδοντίατρο… ακόμα και προληπτικά.. Ειδικά θέματα με ούλα μπορεί να προμηνύουν καρδιακές παθήσεις, πεπτικά προβλήματα ή ακόμα και καρκίνο…

Και τέλος κλείνω με τα ούρα τα οποία είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό σημαδι για την υγεία μας… Ειδικά με την πρωινή ούρηση μπορούμε να καταλάβουμε πολλά.. Θα πρέπει να μας ανησυχήσει το πολύ σκούρο χρώμα και η έντονη οσμή.

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like