Τα σημάδια που δείχνουν ότι έχουμε υπερβολικό άγχος

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Το έχουμε πει πολλές φορές ότι ο οργανισμός μας όταν θέλει να μας πει ότι κάποια πράγματα δεν πάνε καλά συνήθως μας προειδοποίει.. Άσχετα αν δεν βλέπουμε ή δεν θέλουμε να δούμε εμείς τα σημάδια..

Έτσι συμβαίνει και με το άγχος.. Υπάρχουν κάποια πράγματα που συμβαίνουν λόγω άγχους και καλό θα είναι να κάνουμε κάτι πριν να είναι πολύ αργά.. Και σας το λέω εγώ που από επίπεδα άγχους μπορεί να αγγίζω και το 100%.

Για να καταλάβετε λοιπόν αν έχετε υπερβολικά αυξημένα τα επίπεδα του στρες, δείτε τα παρακάτω σημάδια που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Συχνοί και έντονοι πονοκέφαλοι

Εάν αισθάνεστε μια συνεχή δυσφορία στο κεφάλι σας, τότε ίσως το σώμα σας σας σηματοδοτεί να ξεκουραστείτε. Το υψηλό επίπεδο άγχους και η πίεση εργασίας, προκαλούν συχνά μέτριους έως σοβαρούς πόνους στο κεφάλι, τα μάτια και το λαιμό.

Πεπτικά προβλήματα

Όταν ολόκληρο το σώμα και ο εγκέφαλός μας έχουν κουραστεί, τότε το πεπτικό σύστημα αρχίζει επίσης να υποφέρει πολύ από προβλήματα πέψης όπως δυσκοιλιότητα, πόνο στο στομάχι κ.λπ.

Συχνά κρυολογήματα

Το άγχος μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό και την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ως αποτέλεσμα, τείνουμε να κρυώνουμε συχνά λόγω των χαμηλών επιπέδων ανοσίας.

Απότομη αύξηση βάρους

Η απότομη αύξηση βάρους μπορεί επίσης να προκληθεί από τα υπερβολικά υψηλά επίπεδα του στρες.

Στομαχόπονος

Όταν έχετε άγχος τότε τείνετε να αισθανθείτε ναυτία και πόνο στο στομάχι. Όλα αυτά προκαλούνται από τα πεπτικά προβλήματα.

Κούραση

Η καθημερινή πίεση εργασίας, οδηγεί σε έντονη κόπωση και προκαλεί προβλήματα αυπνίας και άσχημο ύπνο.

Πόνος στο στήθος

Εάν αισθάνεστε συχνά πόνο στο στήθος, τότε αυτό μπορεί επίσης να είναι ένα σήμα από το σώμα ότι έχει ανάγκη από ξεκούραση. Μην πάρετε αυτό το είδος πόνου σαν κάτι αμελητέο  επειδή το άγχος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια.

 

Cover @Unsplash

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *