Το τιραμισού είναι ένα κλασικό δροσερό ιταλικό γλυκό, που έχει χαρακτηριστική πλούσια κρεμώδη υφή και έντονο άρωμα εσπρέσο χάρη στα μπισκότα σαβαγιάρ που είναι βουτηγμένα σε αυτόν τον καφέ και γεύση από κακάο, με το οποίο και γαρνίρεται.
Αποτελεί ένα ιδιαίτερα εύκολο γλυκό αν και όπως όλα τα γλυκά έχει και αυτό τις θερμίδες του… Όλα αυτά όμως μέχρι σήμερα καθώς στην παρακάτω συνταγή θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο να φτιάξετε το πιο εύκολο τιραμισού και το κυριότερο με λίγες θερμίδες..
Υλικά για την κρέμα
30 γραμμάρια γιαούρτι 0%
50 γραμμάρια άπαχο τυρί cottage
Γλυκαντικό σε υγρή μορφή
Υλικά για τη βάση
6 σαβουαγιαρ
5 γραμμάρια σκόνη κακάο για πασπάλισμα
2 κουτ.γλυκού καφέ espresso
Γλυκαντικό σε υγρή μορφή
2 κ. σούπας ρούμι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί και το γλυκαντικό (βάζουμε ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε), μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα. Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον τοποθετούμε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και το γλυκαντικό. Εκεί μέσα βουτάμε τα σαβουαγιάρ και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λιώσουν.
Παίρνουμε ένα μπολ και στη βάση βάζουμε τρία σαβουαγιαρ, από πάνω μια στρώση από τυρί κρέμα πασπαλίζουμε με κακάο και κάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία. Τοποθετούμε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.