Βάζουμε στόχο: Όχι άγχος μετά τη δουλειά!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Πόσοι άνθρωποι λένε πως παίρνουν την δουλειά τους στο σπίτι; Είναι δυστυχώς κάτι αρκετά σύνηθες, αφού η δουλειά μας τρώει πολλή ενέργεια και κόπο και πολλές φορές την σκεφτόμαστε και ενώ έχουμε φύγει.

Πρέπει όμως όλοι να σκεφτόμαστε λογικά. Πως η δουλειά είναι ο βασικός μας μοχλός, μας δίνει χρήματα και ικανοποίηση, όμως χρειαζόμαστε και στιγμές ηρεμίας και χαράς.

Αυτό αποτελεί ένα στόχο. Είναι ένας «διακόπτης» που πρέπει όλοι να πατάμε.

Κάνεις την δουλειά σου και έπειτα απλώς πατάς «off» και κάνεις ό,τι άλλο πρέπει να κάνεις στην καθημερινότητα. Και αυτό γιατί υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που μας έχουν ανάγκη.

Που έχουν ανάγκη την παρουσία, σωματική και ψυχική. Γιατί με το να βρίσκεσαι σπίτι σου και να έχεις μαζί σου το άγχος της δουλειάς σου, δεν σε κάνει παρόν στο σπίτι σου.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως το άγχος της δουλειάς, είναι ένα χαρακτηριστικό της εποχής μας. Όμως σε κάθε περίπτωση είναι στο χέρι μας να το αποτινάξουμε και να ζήσουμε χωρίς αυτό.

Γιατί μπορούμε να προσπαθήσουμε και αξίζει σε όλους να περνάμε ήρεμες και χαλαρές στιγμές, χωρίς στρες. Το στρες άλλωστε «σκοτώνει» και καλό είναι να το αντιληφθούμε όλοι και γρήγορα!

Ας εκλογικεύσουμε τις καταστάσεις και ας καταλάβουμε, πότε το άγχος μας είναι παραγωγικό και πότε γίνεται καταστροφικό για εμάς και τους γύρω μας!

 

You May Also Like