Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Ξεκινήσαμε δίαιτα ή όχι ακόμα;
Είναι κλισέ ερώτηση εποχής, τώρα που ετοιμαζόμαστε, αν δεν έχουμε ήδη, βάλει το μαγιό μας.
Το καλοκαίρι μας αδυνατίζει, γιατί θέλουμε να είμαστε ωραίες στην παραλία.
Είναι μια μεγάλη αλήθεια πως όλες προσπαθούμε.
Το πρώτο πράγμα λοιπόν που κόβεις έιναι η ζάχαρη. Από καφέ, από γλυκό, από παντού. Και όσο και αν υποφέρεις, θα δεις αποτελέσματα.
Η ζαχαρίνη είναι το τέλειο για εσένα που κάνεις δίαιτα.
Η ζαχαρίνη τη δεκαετία του 1970, σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε αρουραίους στο εργαστήριο διαπιστώθηκε συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης υψηλών δόσεων ζαχαρίνης και ανάπτυξης καρκίνου της ουροδόχου κύστης. Ωστόσο βάσει περαιτέρω μελέτης διαπιστώθηκε ότι το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται σε ένα μηχανισμό που δεν έχει σχέση με τον άνθρωπο.
Ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο είχε αρχικά ταξινομήσει τη ζαχαρίνη στην Ομάδα 2B («πιθανώς καρκινογόνος για τον άνθρωπο») με βάση τις μελέτες αρουραίων, αλλά τελικά την υποβάθμισε στην Ομάδα 3 («δεν έχει ταξινομηθεί ως καρκινογόνα σε ανθρώπους»), κατά την εξέταση των μετέπειτα ερευνών.
Έτσι λοιπόν, πια είναι γνωστό πως δεν οδηγεί σε κάτι αρνητικό και μπορεί να καταναλώνεται όπως και η ζάχαρη.
Η ζαχαρίνη έχει μηδέν θερμίδες (τι τέλειο) και αν βάλεις μεγάλη δόση, η γεύση σου θα χαλάσει, άρα από μόνος σου αποφεύγεις την μεγάλη ποσότητα.
Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για γλυκά με μεγάλη επιτυχία.
Κάνε την αλλαγή και θα δεις διαφορά! Ας ξεκινήσουμε να αλλάζουμε στην διατροφή μας, χωρίς να κόψουμε τις συνήθειές μας!