Τάρτα με φρούτα

Αυτές τις μέρες κάνω μια προσπάθεια..και αποφεύγω κάπως τα γλυκά… Παρολαυτά παρηγορώ τον εαυτό μου λέγοντας ότι αν γευτώ ένα γλυκό το οποίο θα εχει φρούτα..θα είναι σίγουρα καλύτερα για τον οργανισμό όσον αφορά στις θερμίδες… Μια που το σκέφτηκα ..και μια που θα σας το προτείνω να το φτιάξουμε παρέα… κάνετε δεν κάνετε δίαιτα…

Για την ζύμη θα χρειαστείτε..

125γρ. βούτυρο

80γρ. ζάχαρη άχνη

175γρ. αλεύρι μαλακό

1 αβγό

1 κρόκο αβγού

1 βανίλια

ελάχιστο αλάτι

Για την κρέμα θα χρειαστείτε..

100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 κρόκους αβγών

500ml γάλα πλήρες

50γρ. κορν φλάουερ

1 βανίλια

150ml κρέμα γάλακτος

jhujguhy

Βάζετε στο μίξερ και χτυπάτε το βούτυρο, με τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια. Προσθέτετε σιγά το αβγό, τον κρόκο και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη., Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει η ζύμη…
Τη βάζετε σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε καλά και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.  Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Βγάζετε τη ζύµη από το ψυγείο, και την τοποθετείτε ανάµεσα σε δύο λαδόκολλες. Tην ανοίγετε σε στρογγυλό φύλλο στο µέγεθος μιας ταρτιέρας διαμ. 25 εκ. Ξεκολλάτε την πάνω λαδόκολλα, αναποδογυρίζετε τη ζύµη µέσα στην ταρτιέρα, και ξεκολλάτε τη δεύτερη λαδόκολλα. Με ένα µαχαίρι κόβετε τη ζύµη που περισσεύει τριγύρω και την τρυπάτε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Για την κρέμα : Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα την βανίλια στην οποία έχετε βάλει τη μισή ποσότητα ζάχαρης με το γάλα να ζεσταθούν.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα των αβγών για να το αραιώσετε και έπειτα το βάζετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει.
Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ, και την αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Μόλις η κρέμα κρυώσει, την ανακατεύετε για να αφρατέψει και ανακατεύετε μέσα και την σαντιγί. Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα και την γαρνίρετε με φρούτα της αρεσκείας σας.

Είναι σόυπερ….

Καλή επιτυχία!!!

Ελένη ♥♥

You May Also Like