Όσο και να μισείτε τα κρεμμύδια ..νομίζω ότι θα αλλάξετε αμέσως γνώμη..γιατί τα νέα που φέρνουν οι επιστήμονες είναι πολύ ευχάριστα για την υγεία μας… Όσο και να θεωρούμε ότι τα κρεμμύδια μας κάνουν να κλαίμε… αυτή την φορά θα τα αγαπήσουμε λίγο παραπάνω.. Τα κόκκινα κρεμμύδια λοιπόν δεν είναι μόνο ένα βασικό συστατικό της μαγειρικής, αλλά θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν ένα πολύτιμο εργαλείο για την καταπολέμηση του καρκίνου.
Σε μια έρευνα που έγινε πρόσφατα στον Καναδά ανακάλυψαν ότι σε μια συγκεκριμένη ποικιλία κόκκινων κρεμμυδιών τα οποία ονομάζονται Ruby Ring…παρουσιάζονται οι καλύτερες ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου…
Τα κρεμμύδια, με μια συγκεκριμένη διαδικασία, υποβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα σε κυτταρικό θάνατο. Προωθούν ένα δυσμενές γι’ αυτά περιβάλλον και διαταράσσουν την επικοινωνία μεταξύ τους, γεγονός που εμποδίζει την ανάπτυξή τους . Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι τα κύτταρα των κρεμμυδιών ήταν εξίσου ικανά να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα του μαστού.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Food Research International και έδωσε μεγάλη χαρά σε πάρα πολύ κόσμο…!
Ελένη ♥♥