Ισπανική Τορτίγια

Ξέρετε πόσο πολύ αγαπάμε τις εύκολες  συνταγές στο elenifourli.com 

Ακόμα μια εύκολη και ιδιαίτερη συνταγή έρχεται λοιπόν …Μια καταπληκτική τορτίγια με πατάτες και σπαράγγια.. Αυτή η πικάντικη και νόστιμη  τορτίγια τρώγεται και ζεστή μόλις βγει απο το φούρνο,  αλλά είναι και εξίσου νόστιμη σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι ένα τέλειο σνάκ για την δουλειά… και όχι μόνο..

Συνταγή

Θα χρειαστούμε:

2 μεγάλες πατάτες αποφλοιωμένες και κομμένες

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

3/4 κούπας ελαιόλαδο

8 μεγάλα αυγά

1 σκελίδα σκόρδο

Λίγα σπαράγγια, σε μικρά κομματάκια

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν (αν έχετε)

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Spanish-tortilla-ingredients-food-series-best-recipe-cupofjo

Παρασκευή

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λάδι ..και προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι..Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 8 λεπτά και ανακατεύουμε περιστασιακά..Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ακόμα μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες…(όχι να ροδίσουν). Μόλις είναι έτοιμο… βάζουμε το μείγμα (στραγγίζουμε λίγο το λάδι), σε ένα μεγάλο τηγάνι..

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα σπαράγγια , όλα μας τα μυρωδικά και το αλάτι ..και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μίγμα..

Αφήνουμε το μίγμα να καθίσει λίγο και  στη συνέχεια ανακινούμε απαλά το τηγάνι για να απελευθερώσουμε τα αυγά από τον πυθμένα.. Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς… παίρνουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε στο φούρνο… για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια…

Best-Spanish-tortilla-recipe-cupofjo

Best-Spanish-Tortilla-recipe-easy-picnic-foods-cupofjo

Έτοιμο και γρήγορο… και πεντανόστιμο!!! Καλή όρεξη!!!

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like