Ο έρωτας θέλει το γλυκό του

Ο Βαλεντίνος θεωρείται ως η κατεξοχήν ημέρα των γλυκών αφού όλα τα ζαχαροπλαστεία κάνουν ολόκληρο αφιέρωμα από γλυκά σε σχήμα καρδιάς, γλυκά με σοκολάτα και φράουλες,  αλλά και γλυκά που θεωρούνται κατεξοχήν τα γλυκά του πάθους και της ηδονής..

Σήμερα, αποφάσισα να συγκεντρώσω 4 υπέροχες συνταγές με γλυκά που σίγουρα θα καταπλήξουν τον Βαλεντίνο σας.. Εσείς απλά γράψτες τις συνταγές, εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα υλικά και ετοιμαστείτε για ένα υπέροχο και μέσα στη γλύκα βράδυ..

Σοκολατένιο burger

Συστατικά

Για τα buns

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 240 γρ. βραστό νερό
  • 80 γρ. Κακάο
  • 2 κ.σ. σκόνη στιγμιαίο καφέ
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 240 γρ. Σπορέλαιο
  • 4 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. σαντιγί
  • 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

Για τα buns

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160˚C στον αέρα.

Βουτυροκακαώνουμε 6 στρογγυλές φόρμες 11 εκ. με αποσπώμενο πάτο.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βραστό νερό. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα το κακάο και τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το σπορέλαιο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Μοιράζουμε το μείγμα μας στις φόρμες καλύπτοντας τα 3/4 του ύψους τους.

Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Αφήνουμε τα cakes να κρυώσουν μέσα στις φόρμες και στη συνέχεια αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για τη γέμιση

Κρατάμε τη λευκή σοκολάτα χλιαρή.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα μέχρι να γίνει σαντιγί, να έχει τη υφή γιαουρτιού.

Αφαιρούμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα.

Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Για τη διακόσμηση

Βάζουμε το ένα κέικ σαν βάση.

Γεμίζουμε με τη γέμιση και καπακώνουμε με το δεύτερο κέικ.

Διακοσμούμε με τη σαντιγί.

Διακοσμούμε με τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

recipe_main_chocolate-burger-xmas-site

Lava Cake

Υλικά

  • 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 114 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 μεγάλα κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο υγρό χρώμα για τρόφιμα
  • 2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • Φράουλες ή raspberry για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάλε ένα ράφι στη μέση του φούρνου και ζέστανε τον στους 250 βαθμούς.

Ψέκασε 4 φορμάκια με σπρέι μαγειρικής.

Λιώσε το βούτυρο και τη λευκή σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας συνέχεια.

Όταν λιώσει εντελώς, ανακάτεψε με τη ζάχαρη άχνη

Ελαφρά χτύπησε τα αυγά και τους κρόκους αυγών σε ένα μεγάλο μπολ.

Ανακάτεψε το κόκκινο χρώμα με το λιωμένο μείγμα σοκολάτας.

Χτύπησε το κακάο και το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ και ανακάτεψε πολύ καλά.

Μοίρασε το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια και βάλε τα σε ένα ταψί και ψήσε για 14 έως 15 λεπτά.

Άφησε τα κέικ να κρυώσουν για 2 λεπτά και στη συνέχεια, αναποδογύρισέ τα πάνω σε πιατάκια.

Σέρβιρε τα κέικ αμέσως, με ζάχαρη άχνη και με φράουλες ή raspberries στο πλάι.

lava_cake_s-530x530

Heart Shaped Chocolate Cake

Υλικά

  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
  • 4 αυγά με τους κρόκους
  • 1 φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς
  • 200 γρ. Βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Λιώνετε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει το μείγμα μια ρευστή κρέμα. Στη συνέχεια, αφήνετε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.

Κατόπιν χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρετε ένα μείγμα πολύ απαλό στην υφή και άσπρο στο χρώμα. Προσθέτετε τα κτυπημένα αυγά στη κρέμα σοκολάτας-βουτύρου. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών έως ότου να πάρετε μία σφικτή μαρέγκα. Ενώνετε προσεκτικά τη μαρέγκα με την κρέμα σοκολάτας και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει προσεκτικά.

Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο αλλά αφήνετε μέσα την τούρτα να κρυώσει εντελώς και περιχύνετε με γλάσο σοκολάτας. Μπορείτε να την σερβίρετε διακοσμώντας την με βατόμουρα ή φράουλες.

shape

Πανακότα in love

Για την πανακότα

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 βανίλια
  • 200 ml γάλα
  • 30 γρ. Ζάχαρη
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 1 κομπόστα βύσσινο

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βάλτε τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ με νερό. Οι ζελατίνεςείναι σκληρές και πρέπει πάντα να τις μουλιάζουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε μέσα το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά να λιώσει η ζάχαρη και μόλις φουσκώσει βγάλτε το απ΄τη φωτιά.

Τώρα ρίξτε τα φύλλα ζελατίνας και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν.

Μοίρασε την πανακότα σε φορμάκια  τα οποία πρέπει να αφήσεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.

Για το βύσσινο

Σούρωσε τη κομπόστα και βράσε το ζουμί σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνοντας μέσα 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 1/2 κουταλιά κορν φλάουρ για να δέσει. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει και απέσυρε απ’τη φωτιά. Πριν ρίξεις το σιρόπι πάνω στην πανακότα κρύωσε το πρώτα σε μπεν μαρί. Γαρνίρουμε από πάνω με βύσσινα!!

panacota

 

 

You May Also Like