Ο κορμός είναι από τα πιο εύκολα και ιδιαίτερα νόστιμα γλυκά. Από την άλλη τα κεράσια θεωρούνται το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, ενώ όσο η ζέστη προχωρά η ανάγκη μας να φάμε κάτι δροσερό εκείνα τα απογεύματα στο μπαλκόνι γίνεται όλο και μεγαλύτερη.
Πως λοιπόν μπορούν να συνδυαστούν τα κεράσια μέσα σε έναν κορμό που θα είναι όμως παγωτό; Εύκολα, πολύ εύκολα, χάρη στη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη..
Εσείς πάρτε χαρτί και μολύβι και φύγατε για κουζίνα.. Και πιστέψτε με το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει!
Υλικά
- 80 γρ. αμύγδαλα λευκά
- 400 γρ. Ρικότα
- 230 γρ. Μέλι
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 550 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 100 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
- 100 γρ. φρέσκα σμέουρα
- 150 γρ. φρέσκα κεράσια, κομμένα στη μέση χωρίς κουκούτσι
- φύλλα μέντας, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σπάμε τα αμύγδαλα σε ακανόνιστα κομμάτια και τα καβουρδίζουμε για 1 λεπτό ενώ ανακατεύουμε ανά διαστήματα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τα αμύγδαλα να κρυώσουν.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τη ρικότα και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τη ρικότα και το μέλι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα , το εκχύλισμα βανίλιας και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε τα σμέουρα, τα κεράσια και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Καλύπτουμε τα τοιχώματα και τον πάτο μιας φόρμας 10×22 εκ. με μεμβράνη.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και καλύπτουμε την επιφάνεια του με μεμβράνη.
Βάζουμε στην κατάψυξη και αφήνουμε όλο το βράδυ, μέχρι να σφίξει το παγωτό.
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.
Διακοσμούμε με φύλλα μέντας και σερβίρουμε.