Αστραφτεροί τοίχοι με πέντε κινήσεις

Οι τοίχοι είναι από τα πιο συνηθισμένα μέρη του σπιτιού που λερώνονται πολύ εύκολα. Λίγο το τσιγάρο, το μαγείρεμα, τα έπιπλα αλλά και τα μικρά παιδιά που υπάρχουν σε ένα σπίτι, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που συντελούν στο λέρωμα ενός τοίχου.

Επιπλέον το πλύσιμο των τοίχων είναι απαραίτητο αν θέλετε να κάνετε ένα βαθύ καθάρισμα στο σπίτι σας. Ωστόσο οι καλύτερες εποχές για να το κάνετε είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο, καθώς αυτές τις εποχές η θερμοκρασία είναι κατάλληλη για να αφήσετε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες ανοιχτά ώστε να στεγνώσουν γρήγορα.

Και αν αναρωτιέστε πως γίνεται το καθάρισμα των τοίχων ήρθε η ώρα να το μάθετε.

Τι χρειάζεστε

  • Σκούπα
  • Πετσέτα
  • Ηλεκτρική σκούπα με βουρτσάκι
  • Κουβά με ζεστό νερό και σαπούνι
  • Κουβά με καθαρό νερό
  • Ξεσκονόπανο
  • Πανιά

Διαδικασία

Βγάλτε όλους του πίνακες από τους τοίχους και μεταφέρετε τα έπιπλα στο κέντρο του δωματίου. Αφήστε αρκετό χώρο, ώστε να μπορείτε να δουλέψετε άνετα.

Ξεσκονίστε του τοίχους και τις βάσεις τους. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε είναι να καλύψετε μια σκούπα με πετσέτα και να σκουπίσετε τους τοίχους από πάνω μέχρι κάτω.

Χρησιμοποιήστε νερό με σαπούνι.

Μη ξεχάσετε να προστατεύσετε τα πατώματα ρίχνοντας πανιά για να απορροφήσουν το νερό που θα τρέξει από τους τοίχους.

Με ένα απαλό πανί ή ένα σφουγγάρι (χωρίς σύρμα), τρίψτε τους τοίχους με ζεστό νερό και σαπούνι. Αποφύγετε τα χρωματιστά σφουγγάρια γιατί θα λερώσετε χειρότερα τους τοίχους.

Ξεπλύνετε τους τοίχους με καθαρό νερό. Προσοχή στο νερό του κουβά γιατί αν δείτε ότι μαυρίζει δε θα καταφέρετε να πετύχετε το καθάρισμα που θέλετε. Αντίθετα οι τοίχοι θα βρωμίζουν και θα ξαναβρωμίζουν.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *