Αυγά με πατάτες και λουκάνικο!

Τα αυγά είναι ένα θρεπτικό πιάτο για πρωινό ή για βραδινό και όταν το συνδυάζεις με πατάτες και λουκάνικο είναι ένα πλήρες γεύμα!

Αλλά θέλουν και τα αυγά την τεχνική τους για να γίνουν γευστικά. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει τον τρόπο κι εμείς ακολουθούμε πιστά τη συνταγή!

Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 200 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε κυβάκια ½ εκ.
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. κασέρι, τριμμένο

Για το σερβίρισμα

μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους ½-1 εκ.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή σε μια πλατιά κατσαρόλα που έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες ανακατεύοντας πού και πού για περίπου 20 λεπτά.
Αλατίζουμε ελαφρά. Δεν χρειάζεται, ιδίως στην αρχή, να είμαστε πολύ «πάνω» από το φαγητό μας και ανάμεσα στα ανακατέματα καπακώνουμε το σκεύος.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα και σοτάρουμε για άλλα 5-10 λεπτά.
Tέλος, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε και αυτά.
Αλατοπιπερώνουμε, κάνουμε 4 γούβες και προσθέτουμε μέσα τα αυγά και το κασέρι. Αφήνουμε σκεπασμένο το σκεύος, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

You May Also Like