Γιουβαρλάκια σε βελούδινη σούπα χωρίς αυγολέμονο

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Τα γιουβαρλάκια είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό οικογενειακό φαγητό! Ένα πλούσιο πιάτο με πολλές παραλλαγές για όλα τα γούστα, με περίπλοκες εκδοχές αλλά και με απλοποιημένες, για να το ετοιμάζετε γρήγορα και εύκολα. Σήμερα θα σας περιγράψουμε τη δική μας απλή συνταγή για γιουβαρλάκια σούπα, χωρίς αυγολέμονο, που θα λατρέψετε μαζί με τα παιδιά σας. Ο, τι πρέπει για τις παγωμένες μέρες του Γενάρη!

Υλικά για τα γουβαρλάκια

1/2 kg κιμάς άπαχος

4 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ ή καρολίνα

1 αυγό

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, ψιλοκομμένος μαϊντανός

το χυμό από μισό λεμόνι

Βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια.

Με τις ποσότητες αυτής της συνταγής θα βγουν περίπου 15-17 γουβαρλάκια. Αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε τα υλικά της σούπας μας:

Υλικά για τη σούπα

2 πατάτες (κομμένες στη μέση)

4 καρότα

μισή πιπεριά χρωματιστή

ένα μικρό / μεσαίο ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο

1 σκελίδα σκόρδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει βάζουμε μέσα τα υλικά για τη σούπα και τα γιουβαρλάκια που έχουμε πλάσει προσεχτικά να μη διαλυθούν. Βεβαιωνόμαστε ότι το νερό σκεπάζει τα υλικά μας, κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου. Μόλις βράσουν, αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια σε ένα πιάτο με προσοχή, χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα. Τα υπόλοιπα υλικά μπορούμε να τα λιώσουμε με ραβδομπλέντερ (δείτε πώς το ανακάλυψα εδώ) και να κάνουμε μία βελούδινη σούπα λαχανικών. Μέσα στη βελουτέ σούπα μας ρίχνουμε το χυμό από το υπόλοιπο μισό λεμόνι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο και πιπέρι!

Ένα εύκολο θρεπτικό και δυναμωτικό φαγητό για μικρούς και μεγάλους! Καλή όρεξη!

 

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *