Κάνε την ομελέτα…ρολό! Πώς;

Η ομελέτα είναι από τα αγαπημένα μας γεύματα και μας αρέσει να την απολαμβάνουμε με όλους τους τρόπους. Τώρα την κάνουμε σάντουιτς και την τρώμε για πρωινό ή σαν σνακ στη δουλειά.

Το καλύτερο βέβαια, της υπόθεσης είναι ότι αυτή η ομελέτα θα είναι έτοιμη πριν καν καλά καλά το καταλάβεις! Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την πιο υγιεινή εκδοχή της, κι εμείς λατρέψαμε αυτή την συνταγή! Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε!

Υλικά

  • 5 αυγά μέτρια
  • 1 κ.σ. μίριν
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλή σε αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα, χαμηλό σε λιπαρά
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. καπνιστός σολομός
  • φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το μίριν, τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι με ένα σύρμα χειρός.
Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι 20 εκ. με το ελαιόλαδο και το μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος των αυγών στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σφίξει η ομελέτα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να φτιάχνουμε τις ομελέτες μας. Θα έχουμε σύνολο 3 ομελέτες.
Στοιχίζουμε τις 3 ομελέτες τη μία δίπλα στην άλλη κολλητά ώστε να καλύπτει η μία ομελέτα μία μικρή επιφάνεια της άλλης.
Με μία σπάτουλα απλώνουμε το τυρί κρέμα πάνω από τις ομελέτες. Καλύπτουμε με το σπανάκι, το σχοινόπρασο και τέλος τον σολομό.
Τυλίγουμε σφιχτά σε ένα μεγάλο ρολό από τη μικρή πλευρά. Κόβουμε κάθετα την ομελέτα σε μικρά ρολάκια και σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.

You May Also Like