Μακαρόνια με κιμά σόγιας για νηστεία!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Τα μακαρόνια με κιμά είναι μεγάλη αδυναμία μας! Αν όμως έχεις βαρεθεί τις ίδιες συνταγές του κιμά και θέλεις μια αλλαγή, τότε μπορείς να δοκιμάσεις με κιμά σόγιας!

Τα υλικά σου δεν είναι και δύσκολα!

Πάμε να δούμε:

Για τον κιμά σόγιας:

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

120 γρ. κιμά σόγιας

40 γρ. πελτέ ντομάτας

50 γρ. κρασί κόκκινο

1 λίτρο νερό

150 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 φύλλο δάφνης

1/2 κ.γ. κανέλα

1 πρέζα μπαχάρι

1 πρέζα γαρίφαλο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

2 κ.σ. βασιλικό

Για τα μακαρόνια:

400 γρ.σπαγγέτι

Για το σερβίρισμα:

100 γρ.φέτα, vegan

φύλλα βασιλικού

πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.

Τοποθετούμε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το νερό, την ντομάτα κονκασέ, το φύλλο δάφνης και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς σόγιας και να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον βασιλικό και ανακατεύουμε με την κουτάλα.

Αφήνουμε τον κιμά στην άκρη μέχρι να τον χρειαστούμε.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα μακαρόνια. τη σύνθεση

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά σόγιας από πάνω.

Προσθέτουμε λίγη vegan φέτα την οποία έχουμε σπάσει με τα χέρια μας, λίγα φύλλα βασιλικού και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.

Είστε έτοιμες!!

You May Also Like