Οι μύθοι για τη γυμναστική που κάθε γυναίκα πιστεύει!

Ίσως κάνεις γυμναστική μερικούς μήνες τώρα, ίσως σκέφτεσαι να ξεκινήσεις. Σίγουρα υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είτε τα έχεις ακούσει λάθος, σε έχουν ενημερώσει λάθος, τα έχεις διαβάσει κάπου αλλά είναι λάθος.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζεις για τη γυμναστική κι άλλα που τα γνωρίζεις λάθος! Για να απολαμβάνεις καλύτερα τη γυμναστική σου, για να την κάνεις σωστά, για να μπορείς να τη δεις με άλλο «μάτι», τότε υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις.

Ποιοι είναι οι μύθοι για τη γυμναστική που όλες οι γυναίκες ακολουθούν;

Δεν σηκώνω βάρη γιατί θα δεν θέλω να γίνω body builder.

vari

Οι γυναίκες θεωρούν πως τα βάρη δεν είναι για γυναίκες γιατί θα φουσκώσουν και σίγουρα δεν το θέλουν αυτό. Τα βάρη είναι και για τις γυναίκες και μάλιστα είναι must για την άσκησή σου. Το πρόγραμμα του γυμναστή είναι διαμορφωμένο ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες κι επομένως εμπιστεύσου το.

Θα ακολουθήσω το δικό σου πρόγραμμα.
Λάθος, λάθος, λάθος. Το πρόγραμμα της αδερφής σου ή της κολλητής σου δεν σημαίνει πώς θα λειτουργήσει και σε σένα. Το κάθε σώμα και ο κάθε οργανισμός διαφέρουν.

gymq

Θέλω να χάσω 5 κιλά και μετά θα πάω γυμναστήριο.
Ακόμη ένας μύθος που πιστεύουν οι γυναίκες. Θεωρούν πως πρώτα πρέπει να χάσουν μερικά κιλά και μετά να ξεκινήσουν τη γυμναστική, αλλά αυτό είναι λάθος. Μπορεί με μια αυστηρή δίαιτα να χάσεις γρήγορα βάρος, αλλά γρήγορα θα πάρεις αυτά τα κιλά ξανά. Θα χάσεις μϋικό ιστό και υγρά και το βάρος σου δεν θα είναι σταθερό.

Μένουν στάσιμες σε όποια ηλικία κι αν είναι
Η κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες και δεν μπορούν να τα κάνουν όλα όλοι! Ορισμένα προγράμματα είναι για συγκεκριμένες ηλικίες κι εσύ έχεις άλλες ανάγκες.

gym

Κάνω βάρη αλλά κάνω κακό στις αρθρώσεις μου
Πρόκειται για έναν huge μύθο! Όχι, τα βάρη δεν επιβαρύνουν τις αρθρώσεις σου (τουλάχιστον όταν εκτελείς σωστά την άσκηση). Ενώ για παράδειγμα, το τρέξιμο μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Αν θέλεις να χτίσεις ένα υγιές -πάνω από όλα- σώμα, θα πρέπει να ακολουθήσεις μια διατροφή και μια γυμναστική κομμένα και ραμμένα για σένα.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *