Οι πιο νόστιμες τηγανητές πατάτες (Belgian style)

Υπάρχει μια ιστορία γύρω από τις τηγανητές πατάτες ..και ομολογώ πως δεν είχα ιδέα..Από την στιγμή όμως που γεννήθηκε το elenifourli.com ψάχνω συνεχώς για να σας βρίσκω τα καλύτερα… Σήμερα λοιπόν θα σας πω το μυστικό για την πιο τέλεια τηγανητή πατάτα.. και επειδή εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγάλη αδυναμία στις πατάτες  ..νομίζω θα ενθουσιαστείτε που θα ταξιδέψουμε μέχρι το Βέλγιο!  Δεν χρειάζεται να έχετε κάποια ιδιαίτερη ικανότητα για να φτιάξετε τηγανητές πατάτες Βελγικού τύπου… απλά υπάρχει ένα τρικ για να γίνουν οι πατάτες ακόμα πιο τραγανιστές και νόστιμες ..

thehomeissue_patates

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τις τηγανίσετε …2 φορές..Τόσο απλά …Η πρώτη φορά τις κάνει τρυφερές…(πολύ λίγο μαγείρεμα), ενώ η δεύτερη φορά, αν ειδικά γίνει και κάποιες ώρες αργότερα,  λίγο πριν τις φάτε δηλαδή , θα τις μετατρέψει σε τραγανές,  νόστιμες και λαμπερές με υπέροχο χρυσοκίτρινο χρώμα.. Είτε χρησιμοποιήσετε φριτέζα είτε τηγάνι, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο..

Επίσης όσο παλαιότερη είναι η πατάτα τόσο πιο ιδανική είναι για τηγάνισμα … Οι «νεαρές» πατάτες που χρησιμοποιούνται συνήθως  δεν  προλαβαίνουν να αναπτύξουν επαρκή άμυλο… με αποτέλεσμα να υστερούν σε γεύση και θρεπτικά συστατικά..

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like