Το «όξινο» cheesecake που αγαπάμε όλοι!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Το παραδοσιακό cheesecake έχει πια πολλές παραλλαγές!

Το όξινο με το γλυκό το βρίσκουμε και σε άλλους συνδυασμούς και το λεμόνι είναι μια τρομερή εναλλακτική λύση.

Πως θα φτιάξουμε λοιπόν cheesecake λεμόνι, εύκολα και γρήγορα;

Πάμε να δούμε!

Υλικά:

175 γρ. digestive μπισκότα
50 γρ. βούτυρο
25 γρ. μαύρη ζάχαρη
350 γρ. μαλακό τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια με όλα τα λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη άχνη
Το ξύσμα και το χυμό από 3 μεγάλα λεμόνια
450 γρ. κρέμα γάλακτος
φρέσκα εποχιακά φρούτα για διακόσμηση

Εκτέλεση:

1) Λιώστε πολύ καλά τα μπισκότα μέσα σε μια σακούλα με τη βοήθεια ενός πλάστη. Λιώστε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη και τα τρίμματα από τα μπισκότα και ανακατέψτε καλά.

2) Βάλτε το μείγμα με τα μπισκότα σε μια στρογγυλή φόρμα ψησίματος διαμέτρου 20 εκ. και πιέστε γερά με τη βοήθεια ενός κουταλιού.

3) Χρησιμοποιώντας το σύρμα στην ταχύτητα 4, χτυπήστε το μαλακό τυρί μαζί με τη ζάχαρη. Σιγά-σιγά προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό και χτυπήστε καλά. Βάλτε το μείγμα σε ένα ξεχωριστό μπολ.

4) Χρησιμοποιώντας το σύρμα στην ταχύτητα 10, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μαλακή και να φουσκώσει. Ρίξτε τη χτυπημένη κρέμα μέσα στο μείγμα με το τυρί.

5) Βάλτε αργά το μείγμα τυριού μέσα στη φόρμα μέχρι να καλύψει τον πάτο με τα μπισκότα. Ισιώστε την κρέμα, καλύψτε και αφήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά όλη τη νύχτα και να κάτσει. Βγάλτε τα πλαϊνά της φόρμας και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα. Διακοσμήστε με τα φρέσκα φρούτα.

Έτοιμες!

You May Also Like