Είναι δροσερές, είναι γρανίτες και πίνονται όλες τις ώρες.
Γρανίτες με φράουλα ή καρπούζι, με καρύδα ή βατόμουρο και μήλο, το σίγουρο είναι ότι με τις συνταγές που σας δίνω παρακάτω η δροσιστική απόλαυση είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.
Γρανίτα καρπούζι και ακτινίδιο
- 5 φλιτζάνια καρπούζι
- 1 φλιτζάνι σταγόνες σιροπιού από το φυτό αγαύη
- 5 κομμένα και ξεφλουδισμένα ακτινίδια
Εκτέλεση
Βάλτε το καρπούζι και το σιρόπι αγαύης στο μπλέντερ για να γίνει σαν πουρές. Ρίξτε το μείγμα στα καλούπια για γρανίτες και προσθέστε τις φέτες του ακτινιδίου. Αφήστε το όλη τη νύχτα στην κατάψυξη.
Φράουλα και καρπούζι
- 3 φλιτζάνια κύβους καρπουζιού
- 1 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες 1 λάιμ, ξύσμα και χυμός
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα υλικά στο μπλέντερ για να γίνουν πουρές και αδειάστε το μείγμα στα καλούπια. Αφήστε το να παγώσει το λιγότερο για 4 ώρες.
Κρεμώδης καρύδα
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- ½ φλιτζάνι ψημένες, χωρίς ζάχαρη νιφάδες καρύδας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Αυτές οι αναλογίες θα σας είναι αρκετές για να φτιάξετε 6-7 γρανίτες. Παγώστε τα για 6 ώρες.
Σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, μπανάνα και γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή γάλα της επιλογής σας
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλιές τις σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 2 κουταλιές τις σούπας φυστικοβούτυρο
- ¾ φλιτζανιού απλό μη λιπαρό ελληνικό γιαούρτι
- 1 ½ μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Εκτέλεση
Ρίξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάστε το μέσα σε 8-10 καλούπια και παγώστε το για 4 ώρες.
Γρανίτα πεπόνι
- 1 ώριμο πεπόνι
- ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόψτε το πεπόνι στη μέση και βγάλτε έξω όλα τα σπόρια. Βάλτε το φρούτο στο μπλέντερ. Πάρτε ένα φλιτζάνι από το πολτοποιημένο πεπόνι και προσθέστε ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη. Ζεστάνετε το στον φούρνο για μερικά λεπτά. Προσθέστε το θερμαινόμενο χυμό στο μείγμα και ρίξτε το σε καλούπια. Θα είναι αρκετό για να έχετε 8 γρανίτες. Παγώστε το όλο το βράδυ.
Μπανάνα και αβοκάντο
- 1 ώριμη μπανάνα
- 1 ώριμο αβοκάντο
- ½ φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
Εκτέλεση
Συνδυάστε τα 3 συστατικά και ανακατέψτε σε ένα μπλέντερ. Βάλτε το μείγμα σε καλούπια και παγώστε το για τουλάχιστον 6 ώρες. Θα έχετε 6 δροσερές γρανίτες.
Γρανίτα βατόμουρο και μήλο
- 2 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
- 1 ½ φλιτζάνια οργανικού χυμού μήλου
Εκτέλεση
Βάλτε τα βατόμουρα και το χυμό μήλου στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να σπάσετε τις φυσαλίδες αέρα στην επιφάνεια. Παγώστε για μερικές ώρες αφού βάλετε το μείγμα στα καλούπια.