Στόχοι Σαββατοκύριακου: παύση και υπομονή

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Στόχοι Σαββατοκύριακου, αγαπητοί φίλοι:

Ψυχραιμία, παύση, βαθιές αναπνοές, υπομονή.

Δύσκολη πίστα η εβδομάδα που πέρασε, τολμώ να παραδεχτώ, ωστόσο παραμένω αισιόδοξη για ένα κάπως καλύτερο Σαββατοκύριακο!

Σήμερα θα σας προτείνω μερικά “ψυχολογικά τρικ” επιβίωσης ή “ασκήσεις συμπεριφοράς”, θα μπορούσα να τα ονομάσω. Ο σκοπός τους είναι να βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε μια δύσκολη στιγμή, μια περίεργη περίοδο, μια άβολη φάση και να βγείτε αλώβητοι ή όσο το δυνατόν με λιγότερα “τραύματα”.

  • Αν καταλαβαίνετε ότι κάποιος σας λέει ψέματα, κοιτάξτε τον στα μάτια και μην πείτε τίποτα.
  • Αν κάποιος σας προσβάλει, προσπαθήστε να μην αντιδράσετε ενστικτωδώς. Κάντε μία παύση, κοιτάξτε τον και απαντήστε: “είσαι καλά / είσαι εντάξει;”
  • Αν βρεθείτε σε λογομαχία / έντονη διαφωνία, διατηρήστε χαμηλό τον τόνο της φωνής σας. Η ψυχραιμία αυτή και ο έλεγχος της φωνής σας, δίνει την εντύπωση ότι έχετε δίκιο. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι εκείνος που φωνάζει, προσβάλλει και ωρύεται, ακόμη κι αν έχει δίκιο, χάνει το δίκιο του λόγω άσχημης συμπεριφοράς.
  • Οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται με οτιδήποτε όμορφο κι αγαπημένο βλέπει ο άνθρωπος. Είτε όταν μιλάμε με ένα πρόσωπο που αγαπάμε πολύ, είτε όταν αντικρίζουμε ένα έργο τέχνης.
  • Η σωστή στάση σώματος βελτιώνει την αυτοπεποίθηση. Αναπνεύστε βαθιά, στείλτε τους ώμους σας πίσω και κάτω, ψηλώστε την κορυφή του κεφαλιού σας κι επιτρέψτε στο σώμα μας να καταλάβει περισσότερο χώρο. Κάντε την παρουσία σας αισθητή.

Η υπομονή είναι αρετή και όλα έρχονται σε αυτόν που ξέρει να περιμένει. Όμως, έχει και τα όριά της.

Καλό μας Σαββατοκύριακο!

You May Also Like