Συμβουλές για τον καλύτερο ύπνο!!!

Είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας που όλοι το θεωρούμε αυτονόητο αλλά ξεχνάμε τη σημασία του. Ο ποιοτικός ύπνος είναι εκείνος που δε θα μας ξεκουράσει απλά αλλά θα μας γεμίσει με ενέργεια για την επόμενη ημέρα και θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Ακόμα και αν ακούγεται δύσκολο να έχουμε έναν ποιοτικό ύπνο τα βράδυ, υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να τον βελτιώσουμε αρκετά. Πάμε να τα δούμε, λοιπόν….

1.Ελαφρύ βραδινό

111

Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε το βράδυ όχι μόνο επειδή είναι ένας βασικός διατροφικός κανόνας αλλά και γιατί μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα. Αποφεύγουμε τα πολλά λιπαρά και φροντίζουμε να καταναλώσουμε το τελευταίο γεύμα της ημέρας 2 ώρες πριν κοιμηθούμε.

2.Όχι αλκοόλ, νικοτίνη, καφεΐνη και γλυκά

222222

Οι ουσίες που υπάρχουν σε όλα τα παραπάνω είναι διεγερτικές και φέρνουν υπερένταση, πράγμα που θα μας δυσκολέψει να κοιμηθούμε εύκολα. Γι’αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η καθημερινή κατανάλωσή τους τις βραδινές ώρες.

3.Το κινητό πρέπει να μένει μακριά

3333

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν πρόσφατα, θα πρέπει πριν πάμε στο κρεβάτι να αφήσουμε το κινητό σε έναν άλλο χώρο εκτός του υπνοδωματίου μας καθώς η παρουσία του σ’αυτό αποσπά τη προσοχή και μειώνονται οι ώρες του ύπνου μας.

4.Όχι στην υπερβολική κατανάλωση νερού

444

Θα πρέπει να φροντίσουμε να ενυδατώσουμε τον οργανισμό μας κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς η υπερβολική κατανάλωση νερού το βράδυ έχει ως αποτέλεσμα τις συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα που διακόπτουν τον ύπνο.

Τώρα, λοιπόν, ξέρεις τους τρόπους για να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου και να έχεις κάθε πρωί ένα εύκολο πρωινό ξύπνημα γεμάτο ενέργεια. Βάλε αυτές τις συνήθειες στην καθημερινότητα σου και θα δεις την λειτουργία του οργανισμού σου να αλλάζει προς το καλύτερο.

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *