Τούρτα με λευκή σοκολάτα και άρωμα λεμονιού

Ακόμα μια συνταγή και ακόμα μια τούρτα που θα σας εντυπωσιάσει ..ειδικά γευστικά.. Αυτό δεν θέλουμε άλλωστε.;;; Να λέμε ήταν τόσο νόστιμη ..οπότε χαλάλι οι θερμίδες,.. Αχ αυτή η τούρτα με την λευκή σοκολάτα και με το διακριτικό άρωμα λεμονιού… Είναι πραγματικά υπέροχη και θα πάμε γρήγορα να την φτιάξουμε…

0001

Υλικά για 8-10 άτομα

225γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε κομματάκια

75γρ. βούτυρο

2 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ

6 αυγά ( χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)

50γρ. ζάχαρη

50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( κοσκινισμένο)

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την Διακόσμηση

350γρ. λευκή σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια

450γρ. φρούτα ( φράουλες, βατόμουρα κλπ.)

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Αλείφετε με λίγο βούτυρο και στρώνετε με αντικολητικό χαρτί μια φόρμα διαμέτρου 23 εκατοστών.

Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε στο μείγμα το μπράντι, ανακατεύοντας.

Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μαζί με 25 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε, ανακατεύοντας, τη λιωμένη σοκολάτα, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού.

Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και στη συνέχεια, σταδιακά, χτυπώντας συνεχώς, την υπόλοιπη ζάχαρη.

Ενσωματώνετε την μισή ποσότητα της μαρέγκας στο μείγμα με τη σοκολάτα. Στη συνέχεια, προσθέτετε, ανακατεύοντας και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να είναι ελαφρώς στερεό στο κέντρο όταν το αγγίζετε.

Αφήνετε το κέικ να κρυώσει μεσα στη φόρμα του.

0002

Για τη διακόσμηση

Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα και την αδειάζετε σε ένα μικρό μπολ. Περιμένετε να πήξει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε φλούδες σοκολάτας. Ξεφορμάρετε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε το αντικολητικό χαρτί. Σκορπίζετε από πάνω τις φλούδες σοκολάτας και αν θέλετε βάζετε κάποια φρούτα..

Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε το γλυκό με κρέμα γάλακτος,  χτυπημένη σε σαντιγί…

Όπως καταλάβατε ακόμα και τα υλικά που βάζουμε στη διακόσμηση ..είναι χειροποίητα… Δεν χρησιμοποιούμε κάτι έτοιμο.. (ή είμαστε νοικοκυρές ή δεν είμαστε Lol ).

Η προετοιμασία του γλυκού θα σας πάρει περίπου 25 λεπτά και το ψήσιμο 30-40 λεπτά..

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Ελένη ♥♥

 

 

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *