Τούρτα παγωτό black forest για καλοκαιρινά τραπέζια!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Οι τούρτες παγωτό βγήκαν και πάλι στα τραπέζια μας, αφού το καλοκαιράκι είναι απαραίτητο γλυκό.

Αν είσαι από αυτούς που πειραματίζονται στην κουζίνα τότε δοκίμασε να φτιάξεις τούρτα παγωτό black forest, που έχει τέλεια γεύση.

Είναι ένα όνειρο, αν και θα χρειαστείς χρόνο για την παρασκευή. Αξίζει όμως σίγουρα τον κόπο!

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

3 αυγά
100 γρ αλεύρι κοσκινισμένο μαζί

10 γρ μπέικιν
100 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ κακάο κοσκινισμένο

Για το παγωτό:

1 φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία 500 ml
1 ζαχαρούχο
1 ποτ γάλα φρέσκο
1 βανίλια
1κ σ μελι
1 φλ βύσσινο γλυκό του κουταλιού
1 κουβερτούρα 200 γρ
2 κ.σ ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν καλά προσθέτουμε την βανίλια σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθούν. Έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα σε μια φόρμα με τσέρκι 26 εκ. αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε στην μέση

Χτυπάμε την φυτική κρέμα να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε την βανίλια, το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα, το μέλι και το φρέσκο γάλα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα!
Σε Μπεν μαρί βάζουμε την κουβερτούρα με 2 κουταλιές ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή.

Συναρμολόγηση:

Στην ίδια φόρμα βάζουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι το σιροπιάζουμε με το σιρόπι από το γλυκό βύσσινο που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό

Στρώνουμε την μισή κρέμα σκορπίζουμε βύσσινα και κάνουμε γραμμές με την κουβερτούρα. Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε, βάζουμε λίγη κρέμα βύσσινα και την υπόλοιπη κρέμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια και με απαλές κινήσεις προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα

Στολίζουμε με ροζέτες σαντιγί και φλοίδες σοκολάτας! Αφήνουμε στην κατάψυξη 5-6 ώρες να παγώσει καλά. Πριν ξεφορμάρουμε αφήνουμε 10 λεπτά έξω από το ψυγείο.

Έτοιμες!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *