Και η φρουτοσαλάτα θέλει τη σάλτσα της

Φρουτοσαλάτα! Αγαπημένο φαγητό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Χορταστική, δροσερή και απολαυστική συντροφεύει ιδανικά τα βράδια μας εκείνα στο μπαλκόνι, τα απογεύματα μας στην παραλία και τις συγκεντρώσεις με φίλους στο σπίτι μας. Άσε που αποτελεί και ιδανικό επιδόρπιο, ειδικά αν δε θέλετε να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας  με έξτρα θερμίδες, μετά από ένα λουκούλειο γεύμα.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους το elenifourli.com έψαξε και βρήκε τη πιο νόστιμη συνταγή για φρουτοσαλάτα, με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

Για τη σάλτσα

  • 1 κόκκινο μήλο
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 50 γρ. Μέλι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 250 γρ. Νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαλάτα

  • 500 γρ. Φράουλες
  • 120 γρ. Μύρτιλα
  • 100 γρ. Blackberries
  • ½ μπανάνα
  • 1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ.σ. μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

Ξεφλουδίζουμε το μήλο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Το κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και στη συνέχεια σε κυβάκια.

Ξεφλουδίζουμε 2 μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ.

Προσθέτουμε τα μήλα και τις μπανάνες σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τον χυμό από το λεμόνι.

Βάζουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το νερό και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το μήλο.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Αν δεν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο. Διατηρείται για 1 εβδομάδα.

Για τη σαλάτα

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Βάζουμε με ένα κουτάλι λίγη σάλτσα φρούτων στην πιατέλα σερβιρίσματος και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της.

Απλώνουμε τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια της σάλτσας.

Με τα μύρτιλα σχηματίζουμε τον ιστό.

Κόβουμε τα blackberries στη μέση και τη μπανάνα κατά μήκος.

You May Also Like