Η επίπεδη κοιλιά είναι κάτι που θέλουμε όλες οι γυναίκες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες..
Βέβαια, η πρησμένη κοιλίτσα είναι ένα από τα προβλήματα που συναντούν πολλές γυναίκες είτε γυμνάζονται, είτε όχι. Τι φταίει; Πολλές φορές φταίει κάτι από όλα αυτά που τρώμε. Καλή η διατροφή, αλλά είναι και μερικές υγιεινές τροφές που ίσως να σου προκαλούν το ανεπιθύμητο πρήξιμο.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να τις κόψεις τελείως αλλά ότι πρέπει να τις ελαττώσεις σε ένα μεγάλο βαθμό…
Ας δούμε και ποιες είναι αυτές οι τροφές.
Τηγανητά
Τα τηγανητά γενικότερα δε βοηθούν στην διατήρηση σιλουέτας. Οπότε όσο νόστιμες και αν είναι οι τηγανητές πατάτες, απλά άστες για αυτή τη μια φορά στο μήνα που θα τις πεθυμήσεις. Τα τηγανητά φαγητά έχουν πολλά λάδια, πολύ αλάτι και πολλές θερμίδες, με αποτέλεσμα να αποκτάμε κοιλίτσα όχι πρησμένη από αέρια, αλλά από κακή διατροφή, η οποία δύσκολα χάνεται μετά.
Μπρόκολο, κουνουπίδι
Δυο πολύ υγιεινές τροφές που όμως μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο στην κοιλιά. Μπορεί το στομάχι σου να μη μπορεί να χωνέψει καλά το μπρόκολο και το κουνουπίδι και έτσι κατά τη διάρκεια της πέψης θα παραχθούν κάποια αέρια στην προσπάθεια να τα χωνέψει ο οργανισμός και φυσικό επόμενο είναι και το πρήξιμο της κοιλιάς.
Γαλακτοκομικά
Η λακτόζη είναι ένας γνωστός παράγοντας που προκαλεί πρήξιμο. Μπορεί να μην έχεις εμφανή δυσανεξία σε αυτή, παρόλα αυτά μπορεί να υπάρχουν γαλακτοκομικά προϊόντα που να μην μπορεί εύκολα να επεξεργαστεί το στομάχι σου και για αυτό προκαλείται το πρήξιμο. Απλά παρατήρησε το, για να εντοπίσεις τι μπορεί να είναι αυτό το προϊόν που σου προκαλεί φούσκωμα.
Τσίχλες
Ανεξάρτητα αν έχουν ζάχαρη ή όχι όταν μασάμε τσίχλα, παίρνουμε και αέρα και όλος αυτός ο αέρας που εισπνέουμε πάει απευθείας στην κοιλιά και κάπως έτσι πρηζόμαστε. Για αυτό την επόμενη φορά προτίμησε καραμέλες για δροσερή αναπνοή.
Αλάτι
Το αλάτι κάνει κατακράτηση και προκαλεί πρηξίματα. Για αυτό προτιμότερο θα ήταν να τρως τις τροφές με το φυσικό αλάτι που έχουν χωρίς να προσθέτεις έξτρα εσύ. Αν όμως σου φαίνεται υπερβολικά άνοστο το φαγητό χωρίς έξτρα αλάτι, τότε προσπάθησε σταδιακά να μειώνεις την ποσότητα που βάζεις.