Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό: Cheesecake με brownies

Το cheesecake είναι ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα επιδόρπια. Ψημένο ή παγωμένο, με φράουλες, μαρμελάδα ή σκέτο, αυτό το υπέροχο γλυκό με τις αρχαιοελληνικές ρίζες μας ξετρελαίνει.

Λέγεται ότι η ιστορία του cheesecake ξεκινά από την αρχαία Ελλάδα, με τις πρώτες μαρτυρίες να έχουν γραφεί από τον Αρχαίο Έλληνα φυσικό Αίγιμο. Η σύγχρονη τελειοποιημένη μορφή του φυσικά, δημιουργήθηκε στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα, στη Νέα Υόρκη, όπου η προσθήκη γιαουρτιού κάνει τη διαφορά στην υφή του.

Όμως επειδή η Αμερική πέφτει μακριά μήπως ήρθε η ώρα να μπούμε στην κουζίνα μας και μάθουμε να το φτιάχνουμε και να το απολαμβάνουμε οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε;

Και επειδή κάθε αρχή και δύσκολη, με τη βοήθεια του Άκη Πετρετζίκη η αρχή δε θα είναι δύσκολη αλλά θα είναι εύκολη και κυρίως νόστιμη..

Υλικά

Για τα brownies

  • 250 γρ. Βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά μέτρια
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. Κακάο
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. Κουβερτούρα
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αυγό μέτριο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Για τα brownies

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε 1 λεπτό για να λιώσει στα 800 Watt.

Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το κακάο και αλάτι.

Αφαιρούμε το βούτυρο από τον φούρνο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στο μπολ με το βούτυρο το μείγμα με τα ξηρά υλικά, την κουβερτούρα και τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 25×32 εκ. Απλώνουμε βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας και μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ. Απλώνουμε για να πάει παντού.

Για την κρέμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αυγό.

Σε ένα γουδί ρίχνουμε κρυσταλλική ζάχαρη, τη μαστίχα και χτυπάμε για να διαλυθεί η μαστίχα. Την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε πάνω στο σοκολατένιο μείγμα μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 1 ώρα για να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα

Κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια.

Μεταφέρουμε δύο brownies σε ένα πιάτο. Απλώνουμε εναλλάξ κουβερτούρα λιωμένη και λευκή κουβερτούρα λιωμένη και σερβίρουμε με δυόσμο.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *