Φτιάξτε μόνες σας τα πιο νόστιμα σοκολατένια αυγά

Τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά αυτές τις μέρες έχουν την τιμητικής του αφού αποτελούν το ιδανικό δωράκι για το Πάσχα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Όλοι θυμόμαστε το σοκολατένιο αβγό που μας έφερνε τις ημέρες του Πάσχα ο νονός και η νονά με το χαρακτηριστικό φλυντζάνι του καφέ.

Και μπορεί στο εμπόριο να κυκλοφορούν τεράστια, αβγά-μαμούθ όλο σοκολάτα σε πολλές παραλλαγές με αγαπημένους ήρωες από το σινεμά και όχι μόνο ωστόσο δε ξέρω γιατί αλλά τα σπιτικά αυγά έχουν άλλη χάρη.. Ίσως γιατί έχει τη δική της γλύκα η προετοιμασία και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα σε αποζημιώνει.

Πως όμως θα φτιάξουμε σοκολατένια αυγά..

Υλικά

  • Καλούπια για σοκολατένια αυγά
  • 500 γραμμάρια σοκολάτα για 4 αυγά (ανάλογα με το μέγεθος των καλουπιών).
  • Προτιμήστε σοκολάτα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο ή σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

Κόψτε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια, που στη συνέχεια θα «ψιλοκόψετε» όπως φαίνεται στη φωτογραφία:

Γεμίστε με νερό μια μικρή κατσαρόλα μέχρι τη μέση και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Εφαρμόστε την κλασική μέθοδο του μπεν μαρί, βάζοντας πάνω από την κατσαρόλα ένα μπολ που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, φροντίζοντας όμως να μην ακουμπάει στο νερό, γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σοκολάτα. Μετά, προσθέστε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και αφήστε τα να λιώσουν εντελώς ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Απομακρύνετε το μπολ με προσοχή φορώντας γάντια για να μην καείτε και αφήστε το να κρυώσει. Αν έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, η ιδανική θερμοκρασία στην οποία πρέπει να φτάσει η σοκολάτα είναι οι 35 βαθμοί.

Με ένα κουταλάκι, βάλτε λίγη-λίγη ποσότητα λιωμένης σοκολάτας μέσα στο ειδικό καλoύπι, γέρνοντάς το έτσι ώστε η σοκολάτα να απλωθεί και να καλύψει την επιφάνειά του. Αν σας ξεφύγει λίγη σοκολάτα, μαζέψτε την με το κουτάλι και ξαναβάλτε την στο μπολ.

Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει και στη συνέχεια καθαρίστε τις άκρες του καλουπιού από τη σοκολάτα που περισσεύει χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι βουτύρου.

Απλώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού, τοποθετήστε πάνω του το αυγό με φορά προς εσάς και αφήστε το να «ξεκουραστεί» για περίπου 15 λεπτά.

Επαναλάβετε το τέταρτο και το έκτο βήμα με το δεύτερο καλούπι.

chocolate-peanut-butter-fudge-eggs-easter-bunnies--640x488

Μόλις δείτε ότι η σοκολάτα έχει σταθεροποιηθεί, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αρκετές φορές μέχρι να σχηματίσετε ένα στρώμα με πάχος ½ εκατοστό.

Όταν τελειώσετε, βάλτε και τα 2 καλούπια στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Για να αφαιρέσετε τα καλούπια, πιέστε τα ελαφρά και με μεγάλη προσοχή για να μην σπάσει το αυγό, επιμένοντας στις άκρες τους.

Αν δεν θέλετε να τα «κλείσετε», μπορείτε να τα αφήσετε μισά και να τα γεμίσετε ή να τα διακοσμήσετε κάπως έτσι:

Εναλλακτικά, με ένα πινέλο σιλικόνης, περάστε τη λιωμένη σοκολάτα που έχει περισσέψει, από τις άκρες των αυγών και στη συνέχεια πιέστε τα δύο μισά αυγά ελαφρά έτσι ώστε να κολλήσουν. Αφήστε τα για λίγα λεπτά μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί. Τα αυγά σας είναι έτοιμα!

Καλή επιτυχία!

You May Also Like