Η σαλάτα αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές και χορταστικές επιλογές ενώ είναι ένα ιδανικό γεύμα για το καλοκαίρι.
Απλή ή σύνθετη αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό στα καλοκαιρινά τραπέζια μας και το πιο γρήγορο γεύμα αν δεν έχουμε χρόνο να ετοιμάσουμε κάτι άλλο για να πάρουμε μαζί στη δουλειά. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα σας παρουσιάσω μία πολύ νόστιμη σαλάτα η οποία συνδυάζει τη φέτα με τα παντζάρια με τη συνοδεία διάφορων βοτάνων και φυσικά του λεμονιού..
Ας δούμε τώρα και τη συνταγή..
Υλικά
- 1 kg παντζάρια
- 2 κ. σούπας + έξτρα ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κ. σούπας ξύδι
- 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1/4 φλ. άνηθος, μαϊντανός και μέντα ψιλοκομμένα
- 230 gr φέτα σε φέτες
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Τρίψε και καθάρισε καλά τα παντζάρια, τύλιξέ τα σε αλουμινόχαρτο ένα-ένα και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί.
Ψήσε για περίπου μία ώρα, τσεκάροντας ανά 20 λεπτά για να μην ξεραθούν και ρίξε μια κουταλιά νερό στο καθένα αν σου φαίνονται στεγνά.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι με το κρεμμύδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Άφησε τα παντζάρια να κρυώσουν για 15 λεπτά και με μια πετσέτα πίεσέ τα στα χέρια σου για να αποφλοιωθούν (αν δεν φεύγει η φλούδα, σημαίνει πως πρέπει να ψηθούν λίγο ακόμη).
Κόψε τα παντζάρια στα τέσσερα και ρίξ’ τα στο μπολ με το dressing,ανακατεύοντας ώστε να καλυφθούν.
Άφησε τα παντζάρια να αρωματιστούν για 15 λεπτά και έπειτα πρόσθεσε τα μισά βότανα και ανακάτεψε καλά.
Πασπάλισε το μπολ με μία θρυμματισμένη φέτα τυριού και τα υπόλοιπα βότανα.
Σέρβιρε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου, ραντίζοντας με λίγο λάδι και τοποθετώντας τις φέτες τυριού στο πλάι.