Η αλήθεια είναι ότι δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ… Πάντα φιγουράρει όμως αυτή η πονηρή μακαρονάδα ή αλλιώς Puttanesca στους καταλόγους των μεγαλύτερων Ιταλικών εστιατορίων.. Η αλήθεια είναι επίσης ότι ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία να ψάξω από πού κρατάει η σκούφια της και γιατί έχει ονομαστεί έτσι.. Η επικρατέστερη θεωρία πάντως θέλει την εν λόγω μακαρονάδα να συχνάζει σε ‘’πονηρά’’ στέκια και να την φτιάχνουν οι πόρνες του Ιταλικού Νότου ή πιο σωστά την έφτιαχναν, για να δελεάσουν τους πελάτες τους… Υπάρχει βέβαια και η θεωρία ότι η συνταγή προέκυψε εντελώς τυχαία κατά την αναζήτηση ενός γρήγορου πιάτου….
Όπως και να έχει..τα υλικά της συγκεκριμένης συνταγής είναι τόσο απλά και αγνά.. που μέσα σε λίγα λεπτά φτιάχνεις ένα απολαυστικό και υγιεινό πιάτο… Λίγο ελαιόλαδο ..ελιές ..σκόρδο..και κάππαρη και… καλή μας όρεξη…!!!
Ελένη ♥♥