Ο σολομός όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, είναι από τις τροφές που συμβάλλουν στη θετική διάθεση ενώ μας δίνει ενέργεια και βοηθάει στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας χάρη στα Ω3 λιπαρά που περιέχει.
Από την άλλη η πατάτα είναι ένα αμυλώδες λαχανικό με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως και χρησιμοποιείται σαν βασική τροφή. Η μεγάλη δημοτικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι’ αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας. Το πλεονέκτημα της πατάτας σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλωδών τροφίμων με αυτά των υπολοίπων λαχανικών.
Πως λοιπόν θα μπορούσαν να συνδυαστούν αυτές οι δύο υπερτροφές σε ένα φαγητό; Μα φυσικά με ένα πολύ απλό τρόπο που ακούει στο όνομα μιλφέιγ.
Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια οπότε ας δούμε τη συνταγή και φύγαμε…για κουζίνα!
Υλικά
- 800 γραμμάρια φιλέτα σολομού
- 5 πατάτες
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε 2 στρώσεις από πατάτες και ένα φιλέτο σολομού, συνεχίζουμε μέχρι να καταλήξουμε στην τελευταία στρώση που θα είναι με πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι και ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε με λεμόνι και μερικά φύλλα του δενδρολίβανου.