Τα μπισκότα είναι από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων ενώ και ο χαλβάς θεωρείται από τα πιο νόστιμα γλυκά, ειδικά κατά την περίοδο της νηστείας.
Πως λοιπόν θα μπορούσαν να συνδυαστούν δύο γλυκά σε ένα; Ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης μας «δείχνει» το δρόμο με την πιο νόστιμη συνταγή που έχετε δοκιμάσει ποτέ και δεν είναι άλλη από μπισκότα με χαλβά.
Ας δούμε και τα υλικά και φύγαμε για κουζίνα..
Υλικά
- 200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. χαλβάς βανίλια
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ.γ. κανέλα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε την μαργαρίνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε τον χαλβά τον οποίο τον έχουμε σπάσει με τα χέρια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα.
Αφαιρούμε απο τον κάδο το ζυμάρι και τυλίγουμε καλά με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 30 ίσα κομμάτια (30 γρ. ) και τα τοποθετούμε σε ταψιά στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Διατηρούμε σε αεροστεγές βάζο μέχρι και μια εβδομάδα.