Νόστιμα και εύκολα φαγητά που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας

Οι βραδιές στο σπίτι με καλή παρέα και νόστιμο φαγητό είναι ανεκτίμητες και όλοι το ξέρουν αυτό.

Οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής μας κάνουν να ενθουσιαζόμαστε περισσότερο, ωστόσο όταν πρόκειται για καλεσμένους στο σπίτι, ίσως έρθουμε σε άβολη θέση καθώς δεν έχουμε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για να τους υποδεχτούμε.

Για αυτό και εμείς βρήκαμε μερικές φανταστικές συνταγές για να φιλέψεις του καλεσμένους σου αλλά και να απολαύσεις την παρέα σου, χωρίς να μείνεις ατελείωτες ώρες κλεισμένη στην κουζίνα μαγειρεύοντας.

Πίτσα

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε την πίτσα και λατρεύουμε αυτό το ιταλοφερμένο φαγητό.  Γίνε δημιουργική ακολουθώντας απλά την παρακάτω συνταγή.

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμ. χλιαρό γάλα
  • 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. ξίδι
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο θυμάρι

Για τη σάλτσα

  • 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • λίγο φρέσκο βασιλικό

Για τη γέμιση

  • ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • γκούντα
  • μοτσαρέλα μπαστούνι
  • πιπεριά πράσινη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για την εύκολη ζύμη για πίτσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα.

Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας. Με τα δάχτυλα απλωνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με φέτες ζαμπόν, φέτες η τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30′ μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.

Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις των φίλων σας.

pitsa

Μακαρόνια

Μένοντας για λίγο ακόμα στην Ιταλική παράδοση, μια καλή σπιτική μακαρονάδα θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

Χρησιμοποίησε ότι είδος μακαρόνια έχεις στο σπίτι και διάλεξε ανάλογα τα υλικά σου. Εμείς απλά σου παραθέτουμε την παρακάτω συνταγή..

Σπαγγέτι με σάλτσα τόνου

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (λεπτά)
  • 2 φρέσκες ντομάτες, καθαρισμένες από την φλούδα τους και ψιλοκομμένες
  • Σάλτσα ντομάτας
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό (θα στραγγίξετε τον τόνο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κέρατο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί
  • Λίγο μαϊντανό
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν και λίγο πριν το τέλος ρίχνετε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, να βράσει και αυτό, για να μην χρειαστεί να τα τσιγαρίσετε. Ωστόσο, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και την πιπεριά που έχετε ψιλοκόψει, ρίχνετε τον τόνο και ανακατεύετε καλά και «σβήνετε» με το κρασί. Προσθέτετε την σάλτσα της φρέσκιας ντομάτας, τον πελτέ που έχετε αραιώσει σε δύο δάχτυλα νερό και μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πιεί η σάλτσα τα νερά. Στο τέλος προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο μαϊντανό. Σερβίρετε ενώ είναι ζεστά και αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

tono

Κρέας

Το κρέας το αγαπάμε σχεδόν όλοι.. Δεν υπάρχει συνταγή που να έχει κρέας και να μην την έχουν λατρέψει μικροί και μεγάλοι..

Για τους καλεσμένους σας επέλεξε την παρακάτω συνταγή και ετοιμάσου να τους αφήσεις όλους με το στόμα ανοιχτό.

Χοιρινή τηγανιά με σάλτσα από γιαούρτι

  • 700 γραμμάρια χοιρινό (μπούτι) κομμένο σε κυβάκια
  • 8 ντομάτες τριμμένες
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Αλεύρι για αλεύρωμα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • λίγο δυόσμο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

Εκτέλεση

Κατ’αρχάς πρέπει να βάλουμε το κρέας να μαριναριστεί το λιγότερο για 4 ώρες.

Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα την τριμμένη ντομάτα, τα κρεμμύδια, τις τρεις σκελίδες σκόρδο, την πιπεριά, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε στο μπολ και τα κομμάτια του χοιρινού και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε το χοιρινό μας.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το δυόσμο, δύο σκελίδες σκόρδο τριμμένο, δύο κουταλιές σούπας λεμόνι και δύο κουταλιές κρύο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιογενής η σάλτσα.

Η σάλτσα μας είναι έτοιμη!

Σερβίρουμε την χορινή τηγανιά μαζί με τη σάλτσα.

Έξτρα tips

Αν μπορείτε παγώστε λίγο τη σάλτσα στο ψυγείο.

Όταν φτιάχνουμε τη μαρινάδα για να μαλακώσουμε και να αρωματίσουμε το κρέας, πρέπει να το αφήσουμε στην μαρινάδα για 4 ώρες στο ψυγείο και να το ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

τηγανιά

You May Also Like