Το πιο νόστιμο cupcake έχει καρπούζι και βανίλια

Η αγάπη μου για τα cupcake είναι λίγο πολύ γνωστή.. Συνοδεύουν άριστα τον καφέ μας ενώ αποτελούν το ιδανικό γλύκισμα για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας..

Είναι αυτά τα λαχταριστά ατομικά κεκάκια, που χορταίνεις και μόνο στη θέα τους, αφού είναι πολύχρωμα με τρούφα, πολύχρωμο γλάσο και ό,τι άλλο μπορεί να χωρέσει το μυαλό του δημιουργού!

Έτσι και στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε μία πολύ νόστιμη παραλλαγή των cupcake με το καρπούζι και τη βανίλια να πρωταγωνιστούν και το καλοκαίρι να έρχεται για ακόμη μία φορά στο πιάτο μας!

Υλικά

  • 1 μεγάλο καρπούζι
  • 2 τενεκεδάκια γάλα καρύδας
  • 2κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μούρα για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Τοποθέτησε τα δύο κουτιά γάλακτος καρύδας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Αυτό που θα συμβεί είναι ότι το γάλα καρύδας θα διαχωριστεί και η “κρέμα” θα ανέβει στην κορυφή του δοχείου και θα στερεοποιηθεί.

Όταν έχει ψυχθεί και διαχωριστεί, θα μπορέσεις να βγάλεις την κρέμα.

Κόψε το καρπούζι στη μέση και καθάρισέ το από το πράσινο μέρος.

Στο ένα μισό, πάρε ένα ποτήρι πίεσέ το στο καρπούζι και δημιούργησε τέσσερις βάσεις για “cupcake” που να έχουν ύψος 10 εκατοστά περίπου.

Φτιάξε άλλες τέσσερις βάσεις και στο άλλο μισό.

Βάλε τις βάσεις στο ψυγείο για να τις διατηρήσεις κρύες.

Αφαίρεσε την κρέμα καρύδας που βρίσκεται στην κορυφή από το τενεκεδάκι.

Πρόσθεσε μέσα στην κρέμα το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια και με ένα μίξερ χειρός χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη.

Βάλε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοίρασέ την πάνω στις βάσεις από καρπούζι.

Πασπάλισε με μούρα.

You May Also Like