Το συνοδευτικό που έχει φανατικούς φίλους..αλλά και φανατικούς εχθρούς.. κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει νομίζω.. Μιλάμε για την σκορδαλιά… που ταιριάζει με αρκετά φαγητά.. άσχετα αν εμείς γνωρίζουμε ότι δένει μόνο..με τον μπακαλιάρο… Εγώ να σας πω την αλήθεια δεν την προτιμώ καθόλου, αλλά λόγω των ημερών και για τους λάτρεις της σκορδαλιάς έχω βρει μια συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει!!!
Καθαρίζετε 5-6 σκελίδες σκόρδο και το αφήνετε σε 2-3 κουταλιές ξύδι από το βράδυ. Το στραγγίζετε και αφού έχετε μουσκέψει 3-4 φέτες ψωμιού, τις στύβετε και τις βάζετε στο μπλέντερ μαζί. Προσθέτετε 2-3 κουταλιές ξύδι, αλάτι, ½ φλυτζάνι τσαγιού λάδι και λίγες κουταλιές νερό. Τα χτυπάτε όλα μαζί στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει η σκορδαλιά λεία. Αν είναι πηχτή, ρίχνετε λίγο νερό. Αν είναι αραιή, ρίχνετε μια μικρή κομματιασμένη φρυγανιά.
Καλή όρεξη!!!
ΥΓ. Οι θερμίδες των νηστίσιμων
Ελένη ♥♥