Ταχίνι-Το βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής

Οι περισσότεροι το θυμούνται μόνο σε περιόδους νηστείας, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν τα πραγματικά του οφέλη, αφού αποτελεί τρόφιμο εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, με καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, ωφέλιμα λιπαρά οξέα και απαραίτητα για την καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στις χώρες της Μέσης Ανατολής αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινής διατροφής, καθώς χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών φαγητών.

ff9f873f407ad5f9bd698a17bde2f50f

Πως όμως μας ωφελεί το ταχίνι

  • Συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού μας από τους οξειδωτικούς παράγοντες, που ευθύνονται για μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης και διάφορες μορφές καρκίνου
  • Καταπολεμά τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, που σχετίζονται με τη γήρανση των κυττάρων του οργανισμού
  • Εμποδίζει λόγω των συστατικών του την οξείδωση των λιπαρών οξέων στον οργανισμό, που αποτελεί το πρώτο στάδιο και έναν σημαντικό αιτιολογικό μηχανισμό για τη δημιουργία αθηροσκλήρωσης
  • Λόγω των λιγνανών συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
  • Είναι ιδανικό για διαβητικούς καθώς έχει σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Επίσης περιέχει

  • Aσβέστιο, για την οστεοπόρωση
  • Kάλιο και ψευδάργυρο, για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Mαγγάνιο και σελήνιο, με αντιοξειδωτική δράση
  • Xαλκό, για την ενίσχυση των αρθρώσεων
  • Σίδηρο, για την τόνωση του οργανισμού και την καταπολέμηση της αναιμίας
  • Αμινοξέα, για καλή λειτουργία νεφρών και συκωτιού
  • Φώσφορο και μαγνήσιο, για τον πονοκέφαλο
  • Υδατάνθρακες, για το γαστρεντερικό σύστημα
  • Ω6 λιπαρά, για τη χοληστερόλη
  • Βιταμίνη Ε, για προστασία από τη γήρανση

 

 

 

You May Also Like