Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου (για όσους δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά)

Το ασβέστιο είναι πολύ σημαντικό για την διατήρηση της υγείας των οστών..παρολαυτά αρκετοί άνθρωποι στον κόσμο δεν προτιμούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα είτε γιατί έχουν κάποια δυσανεξία είτε απλά δεν τα συμπαθούν… Υπάρχουν όμως κάποια άλλα τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε και που επίσης θεωρούνται σημαντικές πηγές ασβεστίου..

01

Από λαχανικά καλό θα είναι να προτιμήσετε το σπανάκι, τα φασολάκια, το μαρούλι το μπρόκολο και γενικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.. Οι ξηροί καρποί θεωρούνται άξιοι αντικαταστάτες του ασβεστίου.. ειδικά τα αμύγδαλα..

02

Το γάλα σόγιας είναι μια καλή επιλογή επίσης, όπως και τα όσπρια.. ειδικά τα ρεβίθια και τα φασόλια..Η βρώμη προσφέρει πλούσια θρεπτικά συστατικά μεταξύ αυτών και μεγάλες ποσότητες ασβεστίου..

Καλό είναι ακόμα να γνωρίζουμε πως η βιταμίνη D βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό..

Ελένη ♥♥

 

 

You May Also Like