Η πίτσα είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Φτιάχνεται εύκολα και τρώγεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Συνοδεύει τα πάρτι, τις εκδρομές αλλά και όλες εκείνες τις φιλικές συγκεντρώσεις στο σπίτι..
Από την άλλη η σαλάτα συνοδεύει ιδανικά κάθε γεύμα μας, κάνοντας μας να νιώθουμε πιο χορτάτοι, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Πως λοιπόν θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να συνδυάζατε και τη σαλάτα σας αλλά και την πίτσα σας σε ένα πιάτο και το οποίο φυσικά δε θα σας «γεμίσει» ούτε θερμίδες αλλά ούτε και ενοχές; Μιλάω φυσικά για τη πιο νόστιμη πίτσα σαλάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ…
Υλικά
- 1/3 φλ. Ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. Μηλόξιδο
- Ρίγανη
- 1 φλ. τυρί ρικότα
- 1 φλ. πράσινα λαχανικά της επιλογής σας
- 1/2 φλ. πιπεριά Τοσκάνης
- μισό κιλό ζύμη για πίτσα
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κομμάτι λάχανο
- 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 φλ. μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ρίξτε σε ένα κομμάτι λαδόκολας 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Απλώστε πάνω τη ζύμη της πίτσας και με τα δάχτυλά σας ανοίξτε την.
Βάλτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο από πάνω και αφήστε την να κάτσει για 15-20 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το ξίδι, τη μουστάρδα και τη ρίγανι. Ρίξτε μέσα και λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Πάνω στη ζύμη σας απλώστε το τυρί ρικότα και αλατοπιπερώστε.
Μεταφέρετέ την στο φούρνο και ψήστε για 18-20 λεπτά.
Μόλις γίνει η πίτσα σας αφήστε την να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το λάχανο, τα πράσινα λαχανικά και το ντρέσινγκ. Μεταφέρετε το μείγμα πάνω στην πίτσα μαζί με το κρεμμύδι, την πιπεριά και τη μοτσαρέλα και σερβίρετε.