Κολοκυθάκια με τυρί (υπέροχη γεύση)

Είμαστε σε περίοδο νηστείας και είναι αρκετοί αυτοί που έχουν αποφασίσει για όλη την Σαρακοστή να κόψουν το κρέας..Κάποιοι άλλοι απέχουν και από γαλακτοκομικά –αυγά και χαρά στο κουράγιο τους θα πω εγώ ..Το elenifourli.com και για όλη την διάρκεια της νηστείας θα είναι εδώ, για να σας δίνει νέες ιδέες ..και νέες συνταγές για το καθημερινό σας τραπέζι… Σήμερα θα φτιάξουμε μια συνταγή χωρίς κρέας..που βασικό της συστατικό είναι τα κολοκυθάκια… Ξεκινήστε..

0001

Βάζετε στο μπλέντερ 50 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κουταλιά κουκουνάρι, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και τα λιώνετε. Προσθέτετε 2 κουταλιές λάδι και συνεχίζετε το χτύπημα 1-2 λεπτά. Προσθέτετε 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα και 30γρ. ροκφόρ σε κομμάτια και τα χτυπάτε ακόμη λίγο. Κόβετε 6 μέτρια κολοκύθια στη μέση κατά μήκος. Αλείφετε στο ένα κομμάτι λίγο από το μίγμα τυριού και τοποθετείτε από πάνω το άλλο κομμάτι. Τυλίγετε τα κολοκύθια σε ρολάκια ένα ένα σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά. ( Μπορείτε να προσθέσετε επίσης..ντομάτα ή λιαστή ντομάτα ή πιπεριά).

Πανεύκολο..και πεντανόστιμο!!!

Καλή όρεξη..

Ελένη

You May Also Like